Table of Contents:

  1. Hvilken chokolade feder mest?
  2. Hvorfor er chokolade godt for krop og sjæl?
  3. Hvor sundt er 70% chokolade?
  4. Kan man dø af at spise chokolade?
  5. Hvad gør chokolade godt for?
  6. Hvad er chokolade godt for?
  7. Hvorfor er mørk chokolade sundere end lys chokolade?
  8. Hvad er forskellen på hvid og mørk chokolade?
  9. Er 80% chokolade sundt?
  10. Hvor meget chokolade skal man spise for at dø?

Hvilken chokolade feder mest?

Mørk chokolade indeholder stadig meget sukker, mættet fedt og kalorier, hvilket som bekendt kan føre til vægtstigning og dermed have den komplet modsatte effekt. Det anbefales at holde sig et stykke på 10-15 g mørk chokolade om dagen.

Hvorfor er chokolade godt for krop og sjæl?

Det høje indhold af kulhydrat og det lave indhold af protein, som findes i chokolade, fremmer dannelsen af serotonin i hjernen. Et stof, der giver en behagelig følelse af ro og lindrer stress. Chokolade indeholder også nogle mildt virkende, hashlignende stoffer, der får hjernen til yderligere at slappe af.

Hvor sundt er 70% chokolade?

Mørk chokolade forebygger i tillæg slagtilfælde og hjerte-kar-sygdomme. Nyhederne kommer selvsagt med de sædvanlige forbehold. Chokoladen skal indeholde mindst 70 procent kakao, og man kan ikke slippe afsted med at spise en hele plade, for mørk chokolade indeholder også fedt og sukker.

Kan man dø af at spise chokolade?

Testen viser, at indholdet af cadmium svinger fra 30 mikrogram pr. kilo til 250 mikrogram i chokoladepladerne. Cadmium ophobes i lever og nyrer og kan på sigt give nyreskader, hvis man får for meget af miljøgiften cadmium gennem kosten.

Hvad gør chokolade godt for?

6 grunde til at du skal spise mørk chokolade.
  • 1) Mørk chokolade er ekstremt næringsrigt. ...
  • 2) Mørk chokolade er en stærk kilde til antioxidanter. ...
  • 3) Mørk chokolade kan øge blodcirkulationen og sænke blodtrykket. ...
  • 5) Mørk chokolade kan beskytte din hud mod solen. ...
  • 6) Mørk chokolade kan øge din hjerneaktivitet!
18. jan. 2016

Hvad er chokolade godt for?

Chokolade (i begrænsede mængder) er godt for dit hjerte, da det styrker indersiden af dine blodårer, så der ikke så let kommer åreforkalkning og blodpropper. Antioxidanterne i den bittersøde snack får blodårerne til at slappe af, så blodet lettere kan løbe igennem, og hjertet ikke skal arbejde så hårdt.

Hvorfor er mørk chokolade sundere end lys chokolade?

De mørkeste chokolader og især kakaopulver har højt indhold af flavonoider og er derfor sundere end mælkechokolade og især end hvid chokolade. Jo mere bitter chokoladen er og jo højere kakaoprocent, jo mindre sukker og jo større sandsynlighed for et højt indhold af antioxidanter.

Hvad er forskellen på hvid og mørk chokolade?

Lys chokolade er derfor mere sød og meget mindre bitter end mørk chokolade. Hvid chokolade er en blanding af kakaosmør, sukker, vanilje, lecitin og mælketørstof - og den hvide chokolade indeholder ikke kakaopulver.

Er 80% chokolade sundt?

Hvis du vælger mørk chokolade med en høj koncentration af kakao kan du roligt spise løs (alt med måde altså!): det er nemlig rigt på næringsstoffer. Mørk chokolade med ca. 70-85% kakao indeholder blandt andet jern, magnesium, kobber, fibre og en række andre mineraler.

Hvor meget chokolade skal man spise for at dø?

I store doser kan theobromin være dødelig, men først ved indtagelse af 250-500 mg theobromin/kg.