Table of Contents:

  1. Hvem var med i Tripelententen?
  2. Hvad gjorde Italien i 2. verdenskrig?
  3. Hvem vandt i 1. verdenskrig?
  4. Hvor startede 1. verdenskrig?
  5. Hvornår sluttede 2. verdenskrig i Frankrig?
  6. Hvornår kom Frankrig med i 1 verdenskrig?
  7. Hvad er betegnende for fascisme?
  8. Hvad betyder det italienske flag?

Hvem var med i Tripelententen?

1. verdenskrig er betegnelsen for krigen mellem Tripelententen, som var en alliance bestående af Frankrig, Storbritannien og Rusland på den ene side, og centralmagterne Tyskland og Østrig-Ungarn på den anden.

Hvad gjorde Italien i 2. verdenskrig?

Operationen efterfulgte den succesfulde invasion af Sicilien under Felttoget i Italien. Hovedinvasionsstyrken gik i land omkring Salerno på den vestlige kyst under Operation Avalanche, mens to hjælpeoperationer fandt sted i Calabrien (Operation Baytown) og Taranto (Operation Slapstick).

Hvem vandt i 1. verdenskrig?

Krigen endte med Centralmagternes nederlag og blev endelig formelt afsluttet ved indgåelsen af Versaillestraktaten i sommeren 1919, som pålagde Tyskland skylden for krigen og dermed krigsskadeserstatninger til især Frankrig. Konsekvenserne af 1. verdenskrig var enorme for det europæiske kontinent.

Hvor startede 1. verdenskrig?

Første Verdenskrig begyndte i sommeren 1914. En overophedet konflikt mellem Serbien og Østrig-Ungarn blev udløst og spredte sig som en steppebrand ud over et krigshungrende kontinent. Europa var præget af et virvar af alliancer, som hurtigt trak næsten alle lande ind i krigen.

Hvornår sluttede 2. verdenskrig i Frankrig?

Paris blev befriet ; dagen efter hyldedes de Gaulle på Champs-Élysées, og kort efter anerkendte de allierede hans befrielsesregering. De Frie Franske optog over 100.000 modstandsfolk og var ved krigens slutning trængt langt ind i Sydtyskland.

Hvornår kom Frankrig med i 1 verdenskrig?

Vestfronten i 1. verdenskrig
Dato 19 Sted Belgien og Nordfrankrig Resultat Sejr til Ententen
Parter
Ententemagterne: Belgien Frankrig Britiske Imperium Australien Canada Indien New Zealand Sydafrika Rusland Portugal Italien USACentralmagterne: Tyske Kejserrige Østrig-Ungarn
Ledere

Hvad er betegnende for fascisme?

Fascismen søger at undertvinge alle dele af samfundet til dens ideologiske vision gennem en totalitær stat. Både som bevægelse og regime søger fascisme at bruge masseorganisation til at integrere og kontrollere samt anvende organiseret vold til undertrykkelse.

Hvad betyder det italienske flag?

Il Tricolore - det italienske flag. Med 3 lige brede lodrette striber i rødt, hvidt og grønt er italiens flag inspireret af det franske flag.