Table of Contents:

  1. Hvilken betydning havde Florence Nightingale for udviklingen af sygeplejen?
  2. Hvilket job havde Florence Nightingale?
  3. Hvordan døde Florence Nightingale?
  4. Hvornår levede Florence?
  5. Hvilke forhold påvirker altid grundlæggende behov Ifølge Virginia Henderson?
  6. Hvad er sygeplejerskens funktion ifølge Henderson?
  7. Hvad er Minifisme?

Hvilken betydning havde Florence Nightingale for udviklingen af sygeplejen?

I dag er det 200 år, siden Florence Nightingale blev født. Ikke alene grundlagde hun den moderne sygepleje, hun var også foregangskvinde for patientsikkerhed, kendte betydningen af hygiejne og anvendte data for kontinuerligt at forbedre praksis. Vi kan lære meget af Nightingale – også relateret til corona.

Hvilket job havde Florence Nightingale?

Florence Nightingale var en britisk sygeplejerske, grundlægger af den moderne, professionelle sygepleje og kendt som The Lady of the Lamp.

Hvordan døde Florence Nightingale?

HjerteinsufficiensFlorence Nightingale / DødsårsagHjerteinsufficiens eller hjertesvigt er et klinisk syndrom, hvor hjertets pumpeevne er nedsat og kroppens behov for blodgennemstrømning ikke bliver opfyldt. Hjerteinsufficiens resulterer i en række symptomer som åndenød, træthed og væskeophobning i fødderne eller lungerne. Wikipedia

Hvornår levede Florence?

Florence Nightingale (født 12. maj 1820, død 13. august 1910) var en engelsk sygeplejereformator.

Hvilke forhold påvirker altid grundlæggende behov Ifølge Virginia Henderson?

At få tilstrækkelig søvn og hvile. At vælge hensigtsmæssig påklædning, og at klæde sig af og på. At holde legemstemperaturen indenfor normale grænser ved at tilpasse beklædningen og regulere den omgivende temperatur. At holde kroppen ren og velplejet og beskytte hud og slimhinder.

Hvad er sygeplejerskens funktion ifølge Henderson?

''Sygeplejerskens unikke funktion er at hjælpe den enkelte, syg eller rask, til at udføre de handlinger, der kan føre til helbredelse (eller en fredfyldt død), som enhver med den fornødne styrke, vilje eller viden automatisk ville foretage sig.

Hvad er Minifisme?

Lawler forklarer, at minifisme betyder, at man minimerer størrelsen, betydningen eller voldsomheden af patientens oplevelse (1). Minifismer kan bringe situationen under kontrol, så begge undgår forlegenhed og støtter dem i en opfattelse af, at alt er normalt. Minifismer skaber en tolerant atmosfære i plejesituationer.