Table of Contents:

  1. Hvad er formålet med personlig hygiejne?
  2. Hvad betyder princippet om hjælp til selvhjælp?
  3. Hvad er sundhedsloven og serviceloven?
  4. Hvad er en paragraf 83?
  5. Hvor mange får hjemmepleje?

Hvad er formålet med personlig hygiejne?

Hvad er formålet med personlig pleje? Formålet med hjælp til personlig pleje er, at du er velsoigneret. For at fastholde eller styrke dine fysiske og psykiske færdigheder, gives hjælpen, så du støttes til så vidt muligt selv at klare din personlige pleje.

Hvad betyder princippet om hjælp til selvhjælp?

Selvhjælpsprincippet, princip for løsning af sociale problemer, hvorefter de fattige og på anden måde nødlidende skal sættes i stand til at hjælpe sig selv; princippet formuleredes kort efter 1850 med det formål at imødegå den voksende fattigdom, en konsekvens af stigende omkostninger og priser, der ikke blev modsvaret ...

Hvad er sundhedsloven og serviceloven?

Medicinadministration hører under sundhedsloven, mens den praktiske hjælp og personlige pleje hører under serviceloven. Serviceloven indeholder også en beskrivelse af omsorgspligten, som er vigtig for udførelsen af dit daglige arbejde.

Hvad er en paragraf 83?

Efter servicelovens § 83 har kommunalbestyrelsen pligt til at tilbyde personlig pleje, praktisk hjælp og madservice i hjemmet til personer, som på grund af midlertidigt eller varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer ikke selv kan udføre disse opgaver.

Hvor mange får hjemmepleje?

Det fremgår af figur 1, at andelen af de 65+-årige, som modtager hjemmehjælp, er faldet fra omkring 18% i 2008 til 11% i 2019. Udviklingen skal blandt andet ses i lyset af en relativt stor stigning i antallet af ”yngre” ældre på 65-75 år, som sjældnere har behov for hjemmehjælp end fx ældre over 80 år.