Table of Contents:

  1. Hvordan får man en insulinpumpe?
  2. Hvilken insulinpumpe er bedst?
  3. Hvilke typer insulin er langsomtvirkende?
  4. Hvad er insulins rolle?
  5. Hvad er insulins funktion i fordøjelsessystemet?

Hvordan får man en insulinpumpe?

Sundhedsstyrelsen har helt klare kriterier for hvem, der kan få en pumpe: For eksempel: Kun personer med type 1-diabe- tes kan få en insulinpumpe. Det et krav, at man ikke har op- nået en tilfredsstillende blodsuk- kerkontrol til trods for den bedst mulige pen-behandling.

Hvilken insulinpumpe er bedst?

Der er ikke noget, der hedder "den bedste insulinpumpe for alle insulinbrugere". Du skal altid vælge pumpe ud fra din livsstil og dine personlige præferencer. En insulinpumpe sørger for kontinuerlig tilførsel af insulin og efterligner på den måde kroppens naturlige funktion.

Hvilke typer insulin er langsomtvirkende?

Langsomtvirkende insulin har en længerevarende effekt med en mere jævn og flad profil. Virkningen indsætter 60 minutter efter injektionen og virker op til 24 timer (fx Levemir, Lantus, Tresiba).

Hvad er insulins rolle?

Insulin er et hormon, som dannes i bugspytkirtlen. Insulin er nødvendigt for opbygning af glykogendepoter i lever og muskler, fedtdepoter og protein og for sukkerforbrændingen. Hvis man har type 1-diabetes, har man mangel på insulin og må have tilført insulin for at få normaliseret stofskifteprocesserne, inkl.

Hvad er insulins funktion i fordøjelsessystemet?

Producere enzymer, som er nødvendige for at tarmen kan fordøje - nedbryde - maden. Her fungerer leveren, galdeblæren og bugspytkirtlen i et tæt samarbejde. Producere hormonerne insulin og glukagon. Disse hormoner spiller en helt central rolle i reguleringen af blodsukkeret i kroppen.