Table of Contents:

 1. Hvad kalder man en vinekspert?
 2. Hvad kaldes læren om vinfremstilling?
 3. Hvad betyder fyldig vin?
 4. Hvad kalder man videnskaben om vin og vinfremstilling?
 5. Hvad kaldes en vinsmager?
 6. Hvad hedder en vin kender?
 7. Hvad er malolaktisk gæring?
 8. Hvornår startede man med at lave vin?
 9. Hvad betyder fyldig hvidvin?
 10. Hvad er en kraftig rødvin?
 11. Hvad kaldes en vinekspert der kender til styring af gæringen og kan foretage kemisk analyse af druesaft og den færdige vin?
 12. Hvor mange slags vin er der?
 13. Hvad er TCA i vin?
 14. Hvad er tanniner i vin?
 15. Hvordan bliver jeg sommelier?

Hvad kalder man en vinekspert?

En sommelier (fra fransk: Mundskænk) er den tjener, som tager sig af serveringen af vin i en – især finere – restaurant.

Hvad kaldes læren om vinfremstilling?

Vinfremstilling (vinifikation) De fleste druer høstes omkring 2000 med maskiner; dog plukkes druerne i Champagne og på mange topslotte med håndkraft, når de har nået den ønskede grad af modenhed.

Hvad betyder fyldig vin?

Krop. Kroppen er det samlede indtryk af en vins fylde. Kroppen er en kombination af frugt, alkohol og sukker. En vin kan føles let, medium fyldig eller kraftfuld på samme måde som f.

Hvad kalder man videnskaben om vin og vinfremstilling?

Ønologi er læren om vin, vinfremstilling og vinsmagning.

Hvad kaldes en vinsmager?

På den ene side er sommelieren ansvarlig for at sælge så gode og dyre flasker vin som muligt, men det er også hendes opgave at give gæsten den bedst mulige oplevelse. Der behøver ikke være nogen modsætning mellem de to opgaver, men det kræver en dygtig sommelier at læse gæsten på de 30 sekunder, man har til det”.

Hvad hedder en vin kender?

vinkender — Den Danske Ordbog.

Hvad er malolaktisk gæring?

Malolaktisk gæring er en systematisk proces, som anvendes til stort set alle typer rødvine og få grønne druesorter som fx Chardonnay. Den malolaktiske gæring er afledt af den alkoholiske gæringsproces, som sættes i gang når gærcellerne kommer i kontakt med sukkeret i selve druen.

Hvornår startede man med at lave vin?

Vinens historie spænder over tusinder af år tæt knyttet til historien vedrørende landbrug, madkunst, civilisation og mennesket selv. Vinens historie koncentrerer sig især om området omkring Middelhavet. Kemiske undersøgelser af en gammel persisk krukke tyder på, at vindyrkning fandt sted for 5500 år siden.

Hvad betyder fyldig hvidvin?

Fyldige Hvidvine Det betyder normalt at vinene lagres på egetræsfade, hvilket tilføjer de klassiske vanille eller kokos noter, samt en proces kaldet "Malolaktisk gæring", som ændrer syren i vinen for at gøre vinens smag mere cremet.

Hvad er en kraftig rødvin?

En kraftig rødvin er typisk en vin med stor fylde og smagskoncentration. Smagen og fylden i rødvinen kommer overvejende fra drueskindet. I kraftige vine er der ekstraheret en del tørstoffer og dermed smagsstoffer fra drueskindet.

Hvad kaldes en vinekspert der kender til styring af gæringen og kan foretage kemisk analyse af druesaft og den færdige vin?

ønolog — Den Danske Ordbog.

Hvor mange slags vin er der?

Derfor tager denne guide udgangspunkt i, at der groft sagt er 9 typer vin der samler alle røde, hvide og mousserende vine.
 • De 9 vinkategorier.
 • Lette Rødvine. ...
 • Rosé
 • Fyldige Hvidvine. ...
 • Krydrede hvidvine. ...
 • Søde hvidvine. ...
 • Dessert & hedvin.
 • Champagne og mousserende vin.
1. okt. 2015

Hvad er TCA i vin?

Når en vin har prop er den rent teknisk inficeret af en kemisk forbindelse der betegnes Trichloroanisol (TCA). Selv meget små mængder TCA giver vinen en jordslået duft og duft/smag af mug og indelukket kælder. Propsmagen varierer fra uendeligt lidt, til at være decideret voldsom.

Hvad er tanniner i vin?

Tanniner – eller garvesyre – kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Det er et stof, der sidder naturligt i rødvinsdruernes skal, i kernerne og i druernes stilke. Effekten er en for mange velkendt mundudtørrende effekt, og tanninerne opfører sig ikke som syre.

Hvordan bliver jeg sommelier?

Vinakademiets sommelieruddannelse henvender sig til alle med behov for opdateret og omfattende viden om vin og andre drikkevarer. Det er også for dig, der søger en seriøs og omfattende vinuddannelse, som giver dig eksamenspapir på din viden.