Table of Contents:

  1. Hvad litteraturen kan?
  2. Hvad litteraturen kan Peter Simonsen?
  3. Hvad litteraturen kan betyde for os debatterende artikel?
  4. Er skønlitteratur vigtigt?
  5. Hvad gør læsning?
  6. Hvordan skriver man en debatterende artikel?
  7. Hvem er alen causevic?
  8. Hvad er en fremstilling?

Hvad litteraturen kan?

Litteratur kan det unikke, at den opstiller modeller, vi kan spejle os i gennem indlevelse og identifikation. Når vi læser og afskærmer os mod verden i litteraturen, lærer vi simpelthen vores medmennesker bedre at kende. Nok så vigtigt lærer vi også os selv at kende gennem identifikationen med de fiktive karakterer.

Hvad litteraturen kan Peter Simonsen?

Sammendrag. I videoklippet fra Syddansk Universitet fortæller Peter Simonsen om sit syn på, hvad litteraturen kan. Han mener, at det først og fremmest skal være sjovt og underholdende at læse litteratur.

Hvad litteraturen kan betyde for os debatterende artikel?

Skriv en debatterende artikel, hvor du med udgangspunkt i konkrete eksempler undersøger og diskuterer, hvad litteratur kan betyde for os og forsøger at overbevise din læser om dine synspunkter.

Er skønlitteratur vigtigt?

»Under alle omstændigheder er dét at læse skønlitteratur et vigtigt bidrag til et fællesskab og et vigtigt bidrag til, at vi kan forstå de ting, der foregår omkring os, for al litteratur handler jo om relationer mellem mennesker. Derfor er det interessant at læse litteratur og forholde sig til de ting, man læser.

Hvad gør læsning?

Ved at læse bliver man som nævnt klogere, mere kreativ, får et større ordforråd og meget mere… og alle disse ting er vigtige, når du skal lære et nyt sprog. Læser du også tekster/bøger på et sprog, du plejer at lære, så vil du også hurtigt opleve, at læringsprocessen går langt hurtigere end den ellers ville.

Hvordan skriver man en debatterende artikel?

Når du skriver en debatterende artikel, skal du undersøge og diskutere et danskfagligt debatemne eller spørgsmål....Opgaven skal indeholde:
  1. En præsentation af de centrale synspunkter i den hovedtekst, der knytter sig til opgaven.
  2. En diskussion af emnet. ...
  3. Eksempler, der understøtter din argumentation med konkrete eksempler.

Hvem er alen causevic?

Om Alen Causevic Alen Causevic er født i det nuværende Bosnien-Hercegovina i 1989. Kom til Danmark i 1991 som flygtning. Har en kandidatgrad i litteraturhistorie og journalistik fra Aarhus Universitet. Har blandt andet arbejdet som danskunderviser og kulturjournalist - og har skrevet flere kronikker og debatindlæg.

Hvad er en fremstilling?

Det er kilder, som siger noget om en begivenhed, hvor forfatteren ikke var tilstede. Det kunne fx være fremstillinger i historiebøger. Enhver fremstilling er dog præget af den tid, den er skrevet i, og den person der har skrevet den ned (se Historie som fortælling) og kan derfor underlægges et kritisk syn.