Table of Contents:

  1. Er der mere kalk i varmt vand?
  2. Hvordan renser man en varmeveksler?
  3. Hvordan afkalker man en vandvarmer?
  4. Hvordan virker en varmeveksler?
  5. Kan man afkalke sin varmtvandsbeholder?

Er der mere kalk i varmt vand?

Vand ved 60 °C danner mere kalk end 55 °C For jo højere temperatur, jo mere kalk dannes der. Især de sidste 5 grader mellem 55 °C og 60 °C danner forholdsmæssigt meget mere kalk end ved en temperatur på 50-55 °C.

Hvordan renser man en varmeveksler?

Du behøver i langt de fleste tilfælde ikke at få din varmeveksler afmonteret og skilt ad ved en rensning. Uanset om det er kalk, okker, mangan, olier, biofilm, slam eller rustbelægninger der skal fjernes. Dine varmevekslere afrenses og afkalkes nemt, hurtigt og miljøskånsomt på stedet med Aquatex produkterne.

Hvordan afkalker man en vandvarmer?

Afkalkning af vandvarmer: Hvis afkalkning af vandvarmer er nødvendig, er det bedste råd at kontakte en autoriseret VVS'er eller et specialiseret firma. Forsøg at lokalisere problemet. Rådfør med en autoriseret VVS-installatør, når du er i tvivl. Find den bedste løsning til afkalkning af vandrør.

Hvordan virker en varmeveksler?

En varmeveksler fungerer på samme måde som en varmepumpe - faktisk er de to præcis det samme. Begge dele fungerer ved at sætte luft eller væske under tryk og derved trække energi/kalorier ud af luften/væsken. Herefter tilføres energien/kalorierne til vand eller luft.

Kan man afkalke sin varmtvandsbeholder?

At afkalke vandrør og varmtvandsbeholdere er en specialiseret opgave. Hvis du er i tvivl, bør du tale med din lokale VVS'er om den bedste løsning.