Table of Contents:

  1. Hvordan virker træthedsregistrering i biler?
  2. Hvad betyder tegnene på instrumentbrættet?
  3. Hvad er Førerassistent?
  4. Hvordan virker adaptiv undervogn?
  5. Hvad betyder id hos VW?
  6. Hvor meget kølervæske i en bil?
  7. Hvordan virker Vognbaneassistent?
  8. Hvad betyder ikonerne i bilen?
  9. Kan man eftermontere fartpilot?
  10. Hvad er fartpilot med ASLD?
  11. Hvad er adaptiv luftundervogn?

Hvordan virker træthedsregistrering i biler?

Træthedsregistrering i hver fjerde personbil Et træthedsregistreringssystem analyserer konstant førerens styreadfærd og sender et optisk og akustisk signal, der opfordrer bilens fører til at holde en pause, inden han eller hun falder i søvn.

Hvad betyder tegnene på instrumentbrættet?

De grønne lamper er typisk ufarlige og informative lamper, som du ikke behøver at reagere på. Nogle lamper kan lyse i både rød og gul/orange alt efter, hvor alvorlig fejlen er. Får du en gul eller rød lampe, så skal du reagere straks for lidt lige som med lyskurver, så betyder rød STOP og gul GIV AGT!

Hvad er Førerassistent?

Ford's Driver Alert er et førerassistent system, som bruger et fremadrettet kamera til at registrere bilens placering på kørebanen og til at registrere træthed hos føreren.

Hvordan virker adaptiv undervogn?

Målet for en adaptiv undervogn er at forbedre køreegenskaberne ved at tage højde for opbremsninger, styreudslag og accelerationer (nikbevægelser, krængning og lodrette bevægelser) og dermed at øge personernes sikkerhed og bilens præstationer.

Hvad betyder id hos VW?

ID. -modeller. ID. står ikke kun for elektrisk kørsel, men for biler, som er dit helt personlige rum på hjul.

Hvor meget kølervæske i en bil?

Hvor meget kølervæske skal der på en bil? Du kan som udgangspunkt ikke fylde for meget kølervæske på din bil, med mindre selvfølgelig at beholderen til kølervæske flyder over. Du skal heller ikke fylde mere væske på end til max-mærket, selvom det ser ud til, at der kan være mere.

Hvordan virker Vognbaneassistent?

Ved hjælp af sensorer og et kamera, som oftest sidder i toppen af forruden lige foran bakspejlet, kan vognbaneassistentens system identificere vejens forløb og monitorere bilens position på vejen. Hvis systemet opfanger, at bilen er ved at forlade dens bane, og ikke har blinklyset tændt, advarer den føreren om dette.

Hvad betyder ikonerne i bilen?

Du kan altid se advarselslampernes betydning i bilens instruktionsbog. En gul lampe betyder ofte, at du selv kan køre bilen på værksted hvorimod en rød lampe betyder, at du skal holde ind til siden, stoppe bilen og ringe efter hjælp hurtigst muligt.

Kan man eftermontere fartpilot?

Fartpiloten kan eftermonteres på de fleste biler og dit autoværksted kan undersøge om det kan monteres på netop din bil. En fartpilot er både praktisk og derudover også med til at gøre din køretur langt mere afslappet på f. eks. længere strækninger på landevej eller motorvej.

Hvad er fartpilot med ASLD?

Med den justerbare hastighedsbegrænser (ASLD) læser et kamera hastighedsskiltene og sætter farten op eller sænker den for at holde den aktuelle hastighedsgrænse. Bilen gør det hele automatisk, og man skal stadig selv styre både speeder og bremse.

Hvad er adaptiv luftundervogn?

adaptiv luftundervogn. Svingbart anhængertræk med mekanisk drejefunktion, som gør trækket komfortabelt at anvende i dagligdagen. Trækkrogen udløses ved tryk på en kontakt i bagagerummet, hvorved trækkrogen svinger ud.