Table of Contents:

  1. Er domænenavn ledigt?
  2. Hvad er DNS service?
  3. Hvor er det bedst at købe et domæne?
  4. Hvad koster det at have et webhotel?
  5. Hvordan virker DNS?
  6. Er DNS nødvendigt?

Er domænenavn ledigt?

Har du et specifikt domænenavn i tankerne, kan du teste, om det er ledigt i domænetesteren øverst. Er domænet ledigt, kan du købe det. Er du ved at stable et firma på benene, kan det være en fordel at kontrollere, at navnet er ledigt og evt. købe det.

Hvad er DNS service?

DNS står for Domain Name System (domænenavnssystem). Systemet bruges til at få dit domæne eller subdomæne til at pege på noget andet. Du kan videresende til en anden server, en mailserver eller IP-adresse eller et andet domæne.

Hvor er det bedst at købe et domæne?

En af de mest anerkendte danske udbydere af domæner er Simply . Og det med god grund. Her giver du først og fremmest en lav pris for oprettelsen, ligesom det årlige gebyr også er i den lave ende, hvor alle har råd til at være med. Simply er desuden rigtig god til dig, der har flere domæner.

Hvad koster det at have et webhotel?

Udover oprettelsesgebyret så koster et webhotel mellem kr. per mdr, idet prisen afhænger meget af hvor meget plads og trafik du har brug for. Hos de fleste udbydere koster et standard webhotel, der kan alle de mest nødvendige ting 9-20 DKK per måned.

Hvordan virker DNS?

DNS er en forkortelse af det engelske udtryk Domain Name System (Domain Name Server eller Domain Name Service). Enhver lokation på nettet har en bestemt talkode i form af en IP-adresse, men for at man bedre kan huske lokationerne, tildeles de i stedet et domænenavn.

Er DNS nødvendigt?

DNS står for Domain Name System, som er et kæmpe onlinebibliotek der er ansvarlig for at tage et websteds domænenavn (eller URL) og oversætte det til en IP (Internet Protocol)-adresse. Dette er nødvendigt, da selv om vi kan forstå og bedre huske domænenavne, som f.