Table of Contents:

  1. Er kulmule en torskefisk?
  2. Er Sej en torskefisk?
  3. Hvor lever Kulmulen?
  4. Hvor mange fiskekuttere er der i Danmark?
  5. Hvornår er det bedst og fiske?
  6. Hvad kan man fiske i juli?
  7. Hvilke fisk kan man fange i november?

Er kulmule en torskefisk?

Kulmulen er en torskefisk der er i sæson hele året, til forskel fra fx torsken og lyssejen, som kun er i sæson i de koldeste måneder. Kulmulen er en fantastisk lækker fisk, der er meget nem at tilberede på forskellige måder. Kødet er lidt fastere end torskens, og prisen på kulmule er oftest lavere end på torsk.

Er Sej en torskefisk?

Torsk (Gadidae) med arterne torsk, kuller, hvilling, sej, lyssej/lubbe og mørksej/sej, brosme, havkvabbe, knude, lange og byrkelange samt alaskasej.

Hvor lever Kulmulen?

Kulmule findes i det østlige Atlanterhav fra Norge og Island og ned til Vestafrika i syd. Kulmulen lever også i Middelhavet og Sortehavet, men ikke i Østersøen.

Hvor mange fiskekuttere er der i Danmark?

Siden 1880'erne har der samlet set været flere tusinde fartøjer, der har drevet fiskeri med et E. 1 nummer malet på siden. Da antallet af kuttere fra Esbjerg var højst omkring 1970 lå det på lidt over 600 fartøjer, mens det samlede overblik i kutterarkivet rummer historik på flere tusinde kuttere.

Hvornår er det bedst og fiske?

Det bedste fiskeri findes som regel morgen og aften, men også midt på dagen fanges der mange fisk. Specielt i de kolde måneder er fiskeriet ofte bedst midt på dagen, når solens stråler varmer det lave vand lidt op. Om sommeren kan aften- og natfiskeri dog være det, der skal til for at få de sky fisk lokket til biddet.

Hvad kan man fiske i juli?

Fiskekalender – Hvornår og hvad
JanuarFebruar
AprilMaj
Torsk Hornfisk Sild Havørred Laks Regnbueørred Steelhead Lange Pighvar Ålekvabbe Multe Ising RudskalleAborre Torsk Hornfisk Rødspætte Havørred Gedde Regnbueørred Steelhead Karpe Skalle Suder Havkat Lange Pighvar Ålekvabbe Multe Ising Slethvarre
JuliAugust

Hvilke fisk kan man fange i november?

November byder også på fint fiskeri efter aborre, gedde, skalle og brasen. Disse fisk kan fanges i søer og åer. Aborre, skalle og brasen kan fanges på regnorm fisket på bunden eller under flåd, imens gedden kan fanges på blink, spinner, wobler eller en død agnfisk.