Table of Contents:

  1. Er delvis sygemelding en feriehindring?
  2. Hvordan opspares feriepenge?
  3. Kan man holde ferie mens man er sygemeldt?
  4. Kan man holde ferie når man er sygemeldt?
  5. Hvor meget ferie optjener man ny ferielov?
  6. Hvor går ferieåret fra og til?
  7. Hvad sker der med ikke afholdte feriedage?

Er delvis sygemelding en feriehindring?

Syg, eller delvist syg før ferie Efter Ferieloven og Ferieaftalen er sygdom en feriehindring, og ferie kan kun holdes i hele dage. Så er du som medarbejder helt eller delvis sygemeldt, kan du kun holde ferie, hvis du frivilligt raskmelder dig i den periode, du ønsker at holde ferie.

Hvordan opspares feriepenge?

For hver måned du er ansat, optjener du 2,08 dages ferie. Du optjener derfor 25 feriedage, hvis du er ansat et helt år. Du optjener 2,08 feriedage pr. måned du er ansat, uanset om du arbejder på fuld tid, nedsat tid, eller arbejder få dage om ugen.

Kan man holde ferie mens man er sygemeldt?

Den sygemeldte kan kun holde den ferie, som han eller hun har optjent ret til at holde. Det betyder, at den sygemeldte har ret til samme antal feriedage som vedkommende havde optjent før sygemeldingen. Der er ikke ret til mere eller mindre ferie, end hvis borgeren ikke var sygemeldt.

Kan man holde ferie når man er sygemeldt?

Der er ikke i sygedagpengeloven regler om ferie under sygedagpengeforløbet. Sygemeldte kan efter aftale med kommunen holde ferie under sygeforløbet. Sygedagpengeudbetalingen kan genoptages fra dagen efter endt ferie, hvis borger fortsat er uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom efter ferieafholdelsen.

Hvor meget ferie optjener man ny ferielov?

Med den nye ferielov vil du, som i dag, optjene 2,08 feriedage om måneden. Det nye er, at du fremover optjener og afholder ferie samtidig. Indtil nu har du optjent ferie forskudt; den ferie, du optjente i kalenderåret fra 1. januar – 31.

Hvor går ferieåret fra og til?

Ferieåret går fra 1. sept. – 31. august.

Hvad sker der med ikke afholdte feriedage?

Hvis en medarbejder ikke sørger for at afholde ferie i ferieåret og ikke har lavet en aftale om overførsel eller udbetaling af feriedagene, bortfalder feriedagene. Værdien af ikke-afholdte feriedage skal overføres til Arbejdsmarkedets Feriefond.