Table of Contents:

  1. Hvad kan modregnes i kontanthjælp?
  2. Hvad er en Aktivitetsparat borger?
  3. Hvad er forskellen på uddannelsesparat og Aktivitetsparat?
  4. Hvad kan man få i kontanthjælp efter skat?
  5. Hvad tid på dagen går kontanthjælp ind?
  6. Kan man få boligsikring når man er på kontanthjælp?
  7. Hvor meget skal man betale i skat af kontanthjælp?
  8. Hvad får man som kontanthjælpsmodtager?

Hvad kan modregnes i kontanthjælp?

Indtægter og kontanthjælp Indtægter fratrækkes krone for krone i brutto-kontanthjælpen. Det gælder også skattefri indtægter. Dog reduceres indtægten inden fradraget med arbejdsmarkedsbidrag, ATP-bidrag og kollektive pensionsbidrag.

Hvad er en Aktivitetsparat borger?

Hvis jobcentret vurderer, at du er i stand til at komme i arbejde inden for en kortere periode, er du jobparat og skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Hvis jobcentret vurderer, at du ikke kan komme i arbejde inden for en kortere periode, er du aktivitetsparat.

Hvad er forskellen på uddannelsesparat og Aktivitetsparat?

Uddannelsesparat (du kan påbegynde en uddannelse inden for ca. et år og gennemføre den), eller. Aktivitetsparat (du kan ikke påbegynde en uddannelse inden for et år)

Hvad kan man få i kontanthjælp efter skat?

Under kontanthjælpsloftet og med det midlertidige børnetilskud får en enlig forsørger på kontanthjælp med 2 børn udbetalt 20.600 kr. om måneden i offentlige ydelser efter skat i 2021, heraf 1.900 kr. i midlertidigt børnetilskud. Et par på kontanthjælp med 3 børn får udbetalt 26.700 kr.

Hvad tid på dagen går kontanthjælp ind?

Din kontant- eller uddannelseshjælp bliver udbetalt den sidste hverdag i måneden. For at modtage ydelsen, skal du først melde dig ledig på jobcenteret. Her vil du få rådgivning om hvordan du skal udfylde og aflevere din ansøgning. Herefter vil din ansøgning blive behandlet af en ydelsessagsbehandler på Jobcenteret.

Kan man få boligsikring når man er på kontanthjælp?

trådte nye regler om et kontanthjælpsloft fuldt ud i kraft. Det betyder, at der er loft over, hvor meget en borger kan modtage i samlede offentlige ydelser i form af uddannelseshjælp/kontanthjælp – herunder aktivitetstillæg, særlig støtte (Aktivlovens § 34) og boligstøtte (boligsikring).

Hvor meget skal man betale i skat af kontanthjælp?

Standardsatsen for personer (over 30 år) med børn er 15.1. Hvis du eller din ægtefælle har indtægter vil dette blive trukket fra kontanthjælpen. Der vil altså blive trukket 27,32 kr.

Hvad får man som kontanthjælpsmodtager?

Kontanthjælp, jf. lov om aktiv socialpolitik (LBK nr. 981 af 23. september 2019)
KontanthjælpLovhenvisningSats
Fyldt 30 år, forsørger børn§ 25, stk. 2, nr. 115.547 kr. pr. md.
Fyldt 30 år, andre§ 25, stk. 2, nr. 211.698 kr. pr. md.
Enlige forsørgere under 30 år§ 25, stk. 3, nr. 114.860 kr. pr. md.