Table of Contents:

  1. Hvorfor bliver mine tomater brune?
  2. Hvorfor revner tomater på planten?
  3. Hvorfor visner tomaterne i toppen?
  4. Kan man fjerne de nederste blade på tomatplanter?
  5. Hvornår skal man klippe toppen af tomatplanter?
  6. Hvordan klippes tomatplanter?

Hvorfor bliver mine tomater brune?

Griffelråd: Indsunkne brune pletter og plamager på tomater skyldes manglende kalcium, der opstår ved uregelmæssig vanding eller manglende vandoptagelse. Det er ikke nødvendigvis fordi der mangler kalk i jorden, men mangel på vand, kan gøre det svært for planterne at optage den tilgængelige kalk.

Hvorfor revner tomater på planten?

Revnerne i tomater opstår, når trykket inde i frugterne bliver for højt. Tomatskindet brister og revner. Nogle typer af tomater er mere udsatte end andre. Overtrykket i frugten opstår fordi frugten har problemer med at fordampe overskydende vand som trækkes via roden.

Hvorfor visner tomaterne i toppen?

Nå, men med andre ord får din plante nu måske for lidt gødning, hvilket giver gule blade især i toppen. Det kan også få den til at smide blomsterne. Og så en anden ting: Står den i en selvvandingskasse? I så fald kan der nemlig ske en ophobning af næringsstoffer i bunden, som kan svide rødderne.

Kan man fjerne de nederste blade på tomatplanter?

For at få luft og sol til planten og tomaterne, kan du også fjerne nogle af de nederste eller større blade hen på sommeren, hvis tomatplanten er blevet til et tæt morads. Nogle gange får man ikke fjernet de nye skud, mens de er små. De kan heldigvis stadig fjernes uden problemer, selvom de er blevet halvstore.

Hvornår skal man klippe toppen af tomatplanter?

For at alle tomater skal nå at blive modne, inden lyset og varmen aftager, beskærer jeg toppen af tomatplanterne i midten/slutningen af august. Så bruger planten mere energi på at modne tomaterne end på at vokse opad og sætte nye tomater.

Hvordan klippes tomatplanter?

Du beskærer en tomatplante ved at knibe alle dens sideskud af, så planten kun sætter frugter på hovedstænglen. Hvis ikke du kniber sideskuddene af, vil planten gro så vildt, at det går ud over frugtdannelsen.