Table of Contents:

  1. Hvordan får man sin arv udbetalt?
  2. Hvis man frasiger sig arv?
  3. Hvad er fælles dødsbo?
  4. Hvad er boets udlevering?
  5. Hvad er en Proklamafrist?

Hvordan får man sin arv udbetalt?

Hvordan udbetales arv? Arven udbetales fra det pengeinstitut, der har midlerne stående. Hvis der er værdigenstande i form af smykker eller lignende, så fordeles disse blandt arvingerne og bringes hjem. Værdigenstande skal indgå i den samlede boopgørelse, da der skal betales arveafgift/boafgift af genstandenes værdi.

Hvis man frasiger sig arv?

Personligt arveafkald betyder, at man frasiger sig arven på egne vegne, men hvor arven går videre til ens arvinger. Dette bruges eksempelvis hvis personen, der frasiger sig arven ikke har behov for arven på samme måde som de næste arvinger i rækken.

Hvad er fælles dødsbo?

Fælleseje: Arvingerne skal opdele ægtefællernes formue i afdødes bodel og i den efterlevende ægtefælles bodel. En bodel er den del af fællesboet, som en ægtefælle dels har haft ved ægteskabets indgåelse, og dels har erhvervet under ægteskabet. Ægtefællens bodel holdes ude af dødsboet.

Hvad er boets udlevering?

Når boet er udleveret til privat skifte, skal arvingerne senest 6 måneder efter boets udlevering indlevere en såkaldt åbningsstatus i boet. Det er en opgørelse over boets aktiver og passiver pr. dødsdagen. Derudover skal arvingerne i forbindelse med boets slutning indlevere en boopgørelse.

Hvad er en Proklamafrist?

Meningen med en proklama er at efterlyse folk (eller virksomheder), som den afdøde måtte have gæld til. Når proklamaet er blevet offentliggjort i Statstidende, så har eventuelle kreditorer en tidsfrist på otte uger til at opgøre og indsendes deres krav til dødsboet.