Table of Contents:

  1. Er der afgift på motorbåde?
  2. Hvad koster det at importere en båd?
  3. Er der afgift på både fra Sverige?
  4. Hvordan finder man ud af om der er betalt moms af en båd?
  5. Er der registreringsafgift på både?
  6. Hvordan kan man se om der er gæld i en båd?
  7. Hvad koster det at få fragtet en båd?
  8. Er det billigere at købe båd i Sverige?
  9. Hvordan finder man ud af om en båd er stjålet?

Er der afgift på motorbåde?

Hvis du erhverver dig en båd af denne betegnelse, skal der betales dansk moms ved købet. I forhold til SKAT betragtes disse transportmidler (eller fartøjer) med en erhvervsmoms, som skal betales i det land, hvor båden benyttes. Denne regel dækker over både privatpersoner samt i forhold til virksomheder.

Hvad koster det at importere en båd?

Told, moms og afgift Når du importerer en motorbåd fra USA til Danmark, skal du betale told, moms samt en særlig bådafgift. Told er 1,7% af handelsprisen. Moms er 25% af handelsprisen og toldafgiften (handelspris plus toldafgift). Få mere information hos SKAT angående told og afgifter.

Er der afgift på både fra Sverige?

Toldregler: Sverige er et EU land Der er ingen udfordringer i forhold til told og skat når man køber båd i Sverige. Du kan uden videre købe båd i andre EU-lande, for der skal ikke betales told af købet. Husk af få dokumentation på, at der er betalt moms i EU.

Hvordan finder man ud af om der er betalt moms af en båd?

Hvis båden er bygget efter 1 januar 1985 SKAL du kunne dokumentere, at der er betalt momsbåden. Den eneste måde at dokumentere dette på, er en faktura (f. eks. den originale fra værftet) som viser momsbeløbet.

Er der registreringsafgift på både?

I dag betaler indehavere af lystfartøjer en afgift til statskassen på 1,34 pct. af forsikringssummen af forsikringer for lystfartøjer, der er hjemmehørende i Danmark. Der findes ingen pligt til at tegne forsikringer for lystfartøjer.

Hvordan kan man se om der er gæld i en båd?

Her kan gæld i båden være registreret. Ring 86 12 91 45 og oplys sælgers CPR-nummer. Selv om der ikke er gæld registreret, kan du ikke være helt sikker på, at båden er gældfri, men på denne måde har du sikret dig bedst muligt.

Hvad koster det at få fragtet en båd?

Dermed må medregnes en merpris alt afhængig af de forhold, der gør sig gældende omkring hver enkelt bådtransport. Reelt vil en transport på 50 kilometer inkl. to kranløft derfor ofte koste mellem 3.000 og 4.000 kr., modsat de 2.000-3.000 kr.

Er det billigere at købe båd i Sverige?

Hvis ikke du allerede har hørt det, så lad mig afsløre det, brugte svenske både er ekstremt meget billigere end danske! Det rigtige sted at finde brugte både, er det svenske svar på ebay, nemlig Blocket.

Hvordan finder man ud af om en båd er stjålet?

Du kan henvende dig personligt på den lokale politistation og spørge, om båden er meldt stjålet. Politiet skal bruge oplysninger om bådtype, årgang og byggenummer.