Table of Contents:

  1. Hvem skaber røre i andedammen?
  2. Hvad er røre?
  3. Hvad der rør sig engelsk?
  4. Hvad er en Mundlæder?
  5. Hvordan adskiller den magre og den fede dej sig fra den rørte og piskede dej?
  6. Hvad betyder sammenstød?
  7. Hvad betyder at være mundlam?
  8. Hvad betyder Afatisk?
  9. Hvad betyder fra asken i ilden?
  10. Hvad betyder det at lokummet brænder?
  11. Hvad var en Spækhøker?
  12. Hvad betyder det at sætte stolen for døren?

Hvem skaber røre i andedammen?

Hostrup bringer en appel til at skabe røre i andedammen Og så runder den af, som den begyndte: Hæv glassene og udbring en skål for ”dem, som rører op!”

Hvad er røre?

At røre betyder at røre og/eller piske en dej, fars eller lign., til den er jævn og evt. luftig. En pisket masse er lettere end en rørt.

Hvad der rør sig engelsk?

Alt hvad der rører sig og lever skal tjene eder til Føde; ligesom de grønne Urter giver jeg eder det alt sammen. Every moving thing that liveth shall be meat for you; even as the green herb have I given you all things.

Hvad er en Mundlæder?

Læder 3.2, Lædersværd, Kæbelæder; dagl.) om munden som taleredskab; snakketøj. (ofte i forb. som have et godt mundlæder).

Hvordan adskiller den magre og den fede dej sig fra den rørte og piskede dej?

Den piskede dej er mest simpel og kan rumme mest luft, fordi det er lettest piske luft ind i æg og sukker end i fedtstof, mens den rørte kage, der begynder med at smør og sukker røres sammen, giver den mest dybe smag.

Hvad betyder sammenstød?

sammenstød substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -, -ene 1 det at et køretøj, en genstand, en person eller andet støder voldsomt ind i noget eller nogen under (hurtig) bevægelse fremad kollision 2 voldsom eller ubehagelig strid eller konflikt mellem to parter 2.

Hvad betyder at være mundlam?

som (egl. paa grund af lamhed i taleorganerne) er ude af stand til at tale; maalløs; især i videre anv.: som intet siger; som taler daarligt for sig ell. er faamælt; ofte i nægtende udtr.

Hvad betyder Afatisk?

Afatisk betyder omtrent det samme som Døvstum.

Hvad betyder fra asken i ilden?

Ordsproget at komme fra asken i ilden synes at give ganske særlig mening denne uge. Betydningen af ordsproget er at komme fra en slem situation til en værre.

Hvad betyder det at lokummet brænder?

Hvad mener I eksempelvis om begrebet: ”Lokummet brænder”, om noget, der er gået helt galt eller er tæt på at gå helt skævt. Det er da et ret sjovt begreb, og de fleste er vist klar over betydningen.

Hvad var en Spækhøker?

En høker var en person, der under beskedne former solgte levnedsmidler og andre varer. ... Hvis høkeren kun solgte levnedsmidler, kaldtes han spækhøker, da spæk var den vigtigste af hans varer.

Hvad betyder det at sætte stolen for døren?

en enke giftede sig på ny, blev hun sat uden for det fælleseje, hun havde med sine børn af første ægteskab. Som tegn på dette brud skulle hendes børn sætte hendes stol uden for husets dør. Dermed var den nygifte vist endeligt og uigenkaldeligt bort fra sit tidligere hjem.