Table of Contents:

  1. Hvad betyder urørt skov?
  2. Hvor er der urørt skov?
  3. Hvor meget naturlig skov er der i Danmark?
  4. Er der vild skov i Danmark?
  5. Hvad er dyrket skov?
  6. Hvad må man i urørt skov?
  7. Hvorfor er der mere skov i Danmark?
  8. Hvorfor skov?
  9. Hvor meget urørt skov har vi i Danmark?
  10. Hvor meget urørt skov er der i Danmark?
  11. Hvor meget privat skov er der i Danmark?
  12. Hvad er stormfald?

Hvad betyder urørt skov?

Urørt skov er skove, hvor skovdriften er ophørt, og som med tiden får mange gamle træer, døde stammer og en stor biodiversitet.

Hvor er der urørt skov?

Skovene, der bliver gjort urørte, ligger især i det østlige Danmark samt på Jyllands østkyst. Det drejer sig primært om gamle løvskove, hvor potentialet for at hjælpe truede dyr og planter er størst. Da skovene i lang tid har været designet til skovdrift, er det nødvendigt med en vis naturgenopretning af områderne.

Hvor meget naturlig skov er der i Danmark?

Der er cirka 621.000 ha skov i Danmark (2014), hvilket svarer til at skovarealet er 14,4 % af Danmarks areal. I Danmark er skovene ujævnt fordelt med meget skov langs den jyske højderyg, i Nordsjælland og på Bornholm. Mens der er meget mindre skov ved de stor byer.

Er der vild skov i Danmark?

13 mio. træer, så hver dansker får omkring to vilde træer i statens skove. Det er Naturpakken fra 2016, som nu mere end fordobler arealet af urørt og anden biodiversitetsskov på statens arealer til 22.800 hektar. - Det er den mest ambitiøse udlægning af urørt skov og anden biodiversitetsskov nogensinde i Danmark.

Hvad er dyrket skov?

Naturnær skovdrift er en ny måde at dyrke skoven på, hvor man udnytter skovene bæredygtigt, ved at tage hensyn til både økologi, økonomi og sociale forhold. Man vil arbejde for, at skoven altid er dækket af træer. Traditionelt har man dyrket beplantninger med samme træart i samme alder.

Hvad må man i urørt skov?

Hvad kan man lave (og hvad må man lave) i en urørt skov? I de urørte skove vil der fortsat være plads til friluftsaktiviteter, så alle får mulighed for at gå på opdagelse i en ny og vildere natur.

Hvorfor er der mere skov i Danmark?

I 1989 besluttede Folketinget, at vi skal plante ny skov i Danmark. Skovarealet, der på det tidspunkt blev anslået til at dække 10,5 procent af landets samlede areal, skulle fordobles til omkring 21 procent i løbet af en trægeneration (100 år).

Hvorfor skov?

Skovene er værdifulde levesteder for dyr og planter I hule træer er der hjem til skovmår, ugler og flagermus, og i rådne træer er der plads til store biller og føde til fuglene. Bedre levesteder i skovene kan blive en bremse på den triste og alvorlige tilbagegang i arter af dyr, planter og svampe.

Hvor meget urørt skov har vi i Danmark?

Samlet set bliver 385 statsskove nu urørte, og andelen af urørt skov i Danmark når dermed op på ca. 55.000 hektar. Urørt skov er skove, hvor skovdriften er ophørt, og som med tiden får mange gamle træer, døde stammer og en stor biodiversitet.

Hvor meget urørt skov er der i Danmark?

Der er 9.100 hektar urørt skov i Danmark i 2019 fordelt mellem offentlige og private skove.

Hvor meget privat skov er der i Danmark?

Danmarks skove er fordelt på 24.000 ejere. Cirka ¾ af skovarealet er ejet af private, mens ¼ er ejet af staten og kommuner.

Hvad er stormfald?

Stormfald, det, at træer fældes af storm. Stormfald opstår, når vindstyrken under storm og orkan overstiger træernes modstandskraft, således at træerne vælter eller knækker. Stormfald kan ske som spredte fald af enkelte træer, i grupper, striber eller hele bevoksninger (fladefald).