Table of Contents:

 1. Hvad er fobien for lange ord?
 2. Hvor mange fobier er der?
 3. Er frygt en følelse?
 4. Hvad er forskellen mellem angst og frygt?
 5. Hvad er Hylofobi?
 6. Hvad er Ombrofobi?
 7. Hvilke fobier findes der?
 8. Hvad hedder fobien for nåle?
 9. Hvad sker der i hjernen når man føler frygt?
 10. Hvad er panisk angst?
 11. Hvad kommer frygt af?
 12. Hvad hedder fobi for balloner?
 13. Hvad hedder det når man er bange for bier?
 14. Hvornår er noget en fobi?
 15. Hvilken fobi har jeg?

Hvad er fobien for lange ord?

Så lider du muligvis af fobi for lange ord. Lidelsen kaldes også sesquipedalofobi.

Hvor mange fobier er der?

Flest kvinder lider af fobier. Der findes ca. 500 navngivne fobier.

Er frygt en følelse?

Frygt er en af de grundlæggende følelser. Frygt opleves med variation i grader fra person til person, og kan tage form af fobier. Hvis der ikke tages hånd om frygtproblemer kan de udvikle sig til alvorlige sociale problemer. Intens frygt kan føre til, at man begår irrationelle og/eller farlige handlinger.

Hvad er forskellen mellem angst og frygt?

Man skelner mellem frygt og angst. Når man taler om frygt, er der oftest en naturlig årsag forbundet med angsten, mens angst kan være irrationel og opstå uden nogen klar årsag. Men uanset om angsten er rationel eller irrationel, kan kroppens reaktion være den samme.

Hvad er Hylofobi?

Hylofobi Får du svedige armhuler, når du skal i nærheden af træer eller en tur i skoven? Så lider du af hylofobi.

Hvad er Ombrofobi?

De fleste synes, at regnvejr kan være træls og ubekvemt, men for personer med ombrofobi er det direkte angstprovokerende at bevæge sig udenfor, mens det regner. Lidelsen, som vurderes til at være sjælden, hænger ofte sammen med aquafobi og antiofobi, som er henholdvis angsten for vand og oversvømmelser.

Hvilke fobier findes der?

Forskellige typer fobier
 • Araknofobi – Angst for edderkopper.
 • Socialfobi – Angst for sociale situationer.
 • Aviofobi – Angst for at flyve.
 • Klaustrofobi – Angst for lukkede rum.
 • Akrofobi – Angst for højder.
 • Emetofobi – Angst for at kaste op.
 • Carcinofobi – Angst for kræft.
 • Brontofobi – Angst for torden.

Hvad hedder fobien for nåle?

Nålefobi (Trypanofobi) Nålefobi eller trypanofobi, som er fobiens medicinske navn, er en anerkendt psykiatrisk diagnose inden for den større fobi-hovedgruppe blod-injektion-skade-fobier.

Hvad sker der i hjernen når man føler frygt?

Det er forandringer i de dele af hjernen, som normalt reagerer, når man bliver bange. Forskere mener, det kan skyldes, at de nævnte signalstoffer i hjernen er ude af balance. Det kan de komme af mange grunde. Dels kan arvelige forhold gøre, at det lettere sker, dels kan psykologiske grunde som stress spille ind.

Hvad er panisk angst?

Panikangst er en ubehagelig angstlidelse, der viser sig ved tilbagevendende panikanfald (angstanfald), der opstår pludseligt. Mange mennesker med panikangst har daglige anfald.

Hvad kommer frygt af?

Angst kan opstå, når man bliver belastet. Og derfor er angst ofte et symptom ved andre psykiske sygdomme og ved mange fysiske sygdomme. Begynder angsten at forhindre dig i at gøre ting, du gerne vil eller plejer at gøre, skal du snakke med din læge.

Hvad hedder fobi for balloner?

Ballonfobi eller globofobi er en specifik fobi karakteriseret ved en vedvarende og ubehagelig frygt for balloner. Personer med denne fobi kan opleve en stærk angst ved at se, røre ved, dufte eller blot tænke på balloner. De fleste er dog mest bange for lyden af balloner, der springer.

Hvad hedder det når man er bange for bier?

Insektfobi kan være en angst for nogle bestemte insekter som bier og hvepse, sommerfugle, larver, myrer eller biller - eller det kan være rettet mod “kryb” generelt. Der er ingen tvivl om at vi naturligt har en angst for alt hvad der kravler og kryber.

Hvornår er noget en fobi?

Fobi betegner angst over for særlige situationer eller ting, der normalt ikke betragtes som farlige. Det kan fx være edderkopper, lukkede rum eller store forsamlinger.

Hvilken fobi har jeg?

Symptomer på fobier Der er generelt tale om svedige hænder, hyperventilering, hjertebanken og andre tegn, der dukker op, når man er i en bestemt situation eller i nærheden af noget bestemt. Uanset hvad det er, man er bange for, så er symptomerne som regel de samme.