Table of Contents:

 1. Hvad er et slang eksempel?
 2. Hvad betyder en slang?
 3. Hvorfor bruger man slangudtryk?
 4. Hvornår kom slang til Danmark?
 5. Hvilke ord er bandeord?
 6. Hvad betyder no cap?
 7. Hvad betyder det at være en dåse?
 8. Hvad siger de unge i dag?
 9. Hvad betyder det når man siger cap?
 10. Hvad er et talesprog?
 11. Hvad pokker betydning?
 12. Hvad var det første bandeord?

Hvad er et slang eksempel?

Eksempelslang: I stedet for at sige "han er død", bruges omskrivninger som "han har grebet harpen", "han spiser radiser nede fra", "han har slået sin sidste skid", "han ligger med næsen i vejret" eller "han har stillet træskoene".

Hvad betyder en slang?

Slang er uformelle ord og udtryk med legende og ekspressivt præg. Slang tilhører især talesproget og er alment kendt og udbredt i modsætning til argot og jargon.

Hvorfor bruger man slangudtryk?

Slang kan skabe opmærksomhed om taleren. Taleren kan fx virke uhøjtidelig og morsom ved at bruge slang. Slang kan påvirke samtalesituationen. Situationen kan fx blive mindre højtidelig hvis man bruger slang.

Hvornår kom slang til Danmark?

Den første danske slangordbog (Ordbog over Gadesproget og saakaldt daglig Tale) er fra 1866 og er ifølge oplysningerne i selve ordbogen skrevet af V. Kristiansen.

Hvilke ord er bandeord?

"Ord eller ordforbindelser som er udtryk for en følelse eller virker forstærkende, og som det ikke altid anses for pænt at bruge, fx sgu, for fanden og pokkers". Sådan defineres bandeord i Politikens Nudansk Ordbog.

Hvad betyder no cap?

Cap. At “capbetyder at lyve. Dette specifikke udtryk kan blive brugt i skeptiske situationer (“he'scapping”) eller til at overbevise nogen om ægtheden af dit udsagn (“no cap”).

Hvad betyder det at være en dåse?

Daase 1, dase) være sløv ell. uvirksom; dovne; dase.

Hvad siger de unge i dag?

Nærigt – Bruges i stedet for “nederen” eller “ærgerligt”. Noget kan være totalt nærigt, og så betyder det altså at det er ufedt. Jeez – Fungerer som en omskrivning af udtrykket “jesus!” når noget måske er lidt håbløst. Cringe – Ordet er engelsk og bruges når noget er tåkrummende.

Hvad betyder det når man siger cap?

At “capbetyder at lyve. Dette specifikke udtryk kan blive brugt i skeptiske situationer (“he'scapping”) eller til at overbevise nogen om ægtheden af dit udsagn (“no cap”).

Hvad er et talesprog?

Talesprog er et sprog som udtrykkes mundtligt, hvor lyde repræsenterer ord eller meninger. Talesprog ses ofte som modsætningen til skriftsprog.

Hvad pokker betydning?

Pokker, betegnelse brugt i -t. for kopper (små pokker) og navnlig for syfilis (store pokker). Ordet bruges nu mest i faste forbindelser (pokker tage ham); betydningen er gledet over til at gælde Fanden.

Hvad var det første bandeord?

Sex- og afføringsbandeord Pisse, skide og lort er ældre end de engelske bandeord, men de er nyere end de religiøse bandeord: Skide er kendt fra omkring 1908 (når det bruges som forstærkende led foran andre tillægsord, fx skidefuld), lort er fra ca. 1929 (som udråb, fx satans lort) og pisse er fra omkring 1967.