Table of Contents:

 1. Hvilket land er Adidas fra?
 2. Hvor ligger Adidas hovedkvarter?
 3. Hvordan blev Adidas opfundet?
 4. Hvem har lavet Adidas?
 5. Hvem ejer Puma og Adidas?
 6. Hvor ligger Adidas i Tyskland?
 7. Hvad er Adidas omsætning?
 8. Hvornår blev den ikoniske Adidas Superstar oprindeligt designet?
 9. Hvem startede Adidas og Puma?
 10. Hvem ejer Puma i dag?
 11. Er Puma og Adidas brødre?
 12. Hvorfor blev Adolf og Rudolf uvenner?
 13. Hvor mange fabrikker har Adidas?

Hvilket land er Adidas fra?

Adidas er et tysk firma, der producerer sportsudstyr og diverse ting indenfor sportsmode, særligt kendt for at lave fodtøj, men også bl. a. trøjer og shorts. Adidas er en del af Adidas Group, som også ejer Reebok.

Hvor ligger Adidas hovedkvarter?

Herzogenaurach, Tysklandadidas / HovedkvarterHerzogenaurach er en by i Landkreis Erlangen-Höchstadt i Regierungsbezirk Mittelfranken i den tyske delstat Bayern. Den ligger ved floden Aurach. Herzogenaurauch er hjemsted for to af verdens største virksomheder inden for sportartikler: Adidas og Puma. Wikipedia

Hvordan blev Adidas opfundet?

Adidas: Fra familiefejde til ikoniske sneakers I 1920'erne startede Adolf (Adi) og Rudolf (Rudi) Dassler deres eget skomærke i moderens vaskerum i sovebyen Herzogenaurach, og firmaet The Dassler Brothers Sports Shoe Company blomstrede takket være introverte Adis håndværkssnilde og ekstroverte Rudis sælgerevner.

Hvem har lavet Adidas?

Adolf Dassleradidas / Stifter Adi Dassler grundlagde adidas 18. august 1949, fordi han ville gøre en forskel for sportsudøvere og deres præstationer.

Hvem ejer Puma og Adidas?

Puma er i dag ejet af franske PPR, mens Adidas har en lang række ejere, hvoraf ingen ejer mere end fem procent af aktierne.

Hvor ligger Adidas i Tyskland?

Adidas AG, tysk sportsudstyrskoncern; hovedsæde i Herzogenaurach, Bayern. Den har sin oprindelse i Gebrüder Dassler, Sportschuhfabrik, grdl. 1924 af Adolf ("Adi") Dassler (1900-78) og broderen Rudolf (1905-74).

Hvad er Adidas omsætning?

21,92 milliarder EUR (2018)adidas / Omsætning

Hvornår blev den ikoniske Adidas Superstar oprindeligt designet?

Den yderst populære sneaker kom oprindeligt på markedet som en basketball-sko tilbage i 1969. Siden da er Superstar-modellen blevet meget mere end en sportsko og er i dag en af de mest alsidige og mest kendte stykker streetwear i verden.

Hvem startede Adidas og Puma?

Adolf Dassleradidas / Stifter

Hvem ejer Puma i dag?

Puma er i dag ejet af franske PPR, mens Adidas har en lang række ejere, hvoraf ingen ejer mere end fem procent af aktierne.

Er Puma og Adidas brødre?

Adolf " Adi " Dassler (3. november 1900 - 6. december 1978) var en tysk skomager, opfinder og iværksætter, der grundlagde det tyske sportstøjsfirma Adidas. Han var også den yngre bror til Rudolf Dassler, grundlægger af Puma.

Hvorfor blev Adolf og Rudolf uvenner?

I 1924 startede Rudolf og Adolf Dassler nemlig Gebrüder Dassler Schuhfabrik i kælderen af deres mors vasketøjsfabrik. Tingene gik dog ikke helt som planlagt, for under 2. verdenskrig blev de to brødre så rasende uvenner at de gik hver til sit.

Hvor mange fabrikker har Adidas?

De to fabrikker hæftede ellers for en forholdsvis beskeden del af Adidas' årlige produktion. I 2016 ventede selskabet, at 500.000 par sko ville blive produceret i Tyskland, mens blot 50.000 skulle produceres i USA - svarende til mindre end 1 pct. af Adidas' samlede skoproduktion på 300 mio. par.