Table of Contents:

  1. Hvad hjælper mod dårlig akustik?
  2. Hvad er væg til væg tæppe?
  3. Hvad giver god akustik?
  4. Hvad er lydabsorberende?
  5. Hvad er Luvvægt?
  6. Hvad er Luvtæppe?

Hvad hjælper mod dårlig akustik?

Du kan både mindske støjgener og forebygge dårlig akustik ved hjælp af lydisolering og lydregulering. Lydisolering foregår ved at reducere lofter, vægge og andre bygninsdeles evne til at udbrede lyd. Lydisolering vil fx dæmpe lyden fra musikanlægget i rummet ved siden af eller lyden af trin fra etagen ovenover.

Hvad er væg til væg tæppe?

Et rum med væg-til-væg-tæppe har færre støvpartikler i luften end et rum med hårdt gulv (for eksempel trægulv eller plasttæppe). Dette skyldes at fibrene i tæppet binder støvet og forhindrer det i at hvirvle rundt i rummet. Når det er tid til rengøring, støvsuges støvet nemt op fra tæppet.

Hvad giver god akustik?

God rumakustik Efterklangstiden er meget afhængig af overfladestrukturen i lokalet. Hårde og glatte overflader som beton og gips giver en lang efterklangstid, mens materialer med åben overfladestruktur som Troldtekt akustiklofter giver en kort efterklangstid og dermed en rigtig god akustik.

Hvad er lydabsorberende?

Lydabsorberende materialer, materialer, der absorberer lydenergi, dvs. omdanner den til varmeenergi. Lydabsorberende materialer kan inddeles efter deres funktionsmåde: Porøse absorbenter er fx mineraluld som glasuld og stenuld, tekstiler som tøj, tæpper og gardiner samt visse typer skumplast.

Hvad er Luvvægt?

Luven er den øverste del af tæppet og udgør sammen med bagsiden det færdige tæppe. Hvor meget luv, et tæppe har, kan aflæses af luvvægten. Et langhåret tæppe (et højluvet tæppe) og i øvrigt også et mønstret tæppe giver et markant udtryk og bliver dermed en iøjnefaldende del af indretningen.

Hvad er Luvtæppe?

Ryatæppet, som også kaldes et luvtæppe, er et populært valg, som er kendt for sit bløde og flotte design. Tæppet væves sammen af forskellige materialer og findes i et væld af farver og mønstre.