Table of Contents:

  1. Er man psykisk syg når man har ADHD?
  2. Hvad mangler hjernen ved ADHD?
  3. Hvordan er det at leve med ADHD?
  4. Er man retarderet hvis man har ADHD?
  5. Hvad er HDAD?
  6. Hvad er aad?
  7. Kan man have mild ADHD?
  8. Hvad kendetegner voksne med ADHD?
  9. Kan man leve et normalt liv med ADHD?
  10. Er jeg evnesvag?

Er man psykisk syg når man har ADHD?

ADHD er en forkortelse af Attention Deficit/Hyperactivity Disorder - altså forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet. ADHD er en kognitiv funktionsnedsættelse, som i højere grad bliver betragtet som et psykisk handicap end en psykisk sygdom.

Hvad mangler hjernen ved ADHD?

I hjernens pandelapper (frontallapperne) , som styrer hjernen, regulerer impulser og står for planlægning og overblik (eksekutive funktioner). Den nedsatte aktivitet i frontallapperne medfører nedsat evne til at hæmme impulser og til at skabe overblik.

Hvordan er det at leve med ADHD?

Mennesker med ADHD har brug for struktur og forudsigelighed i hverdagen for at klare sig godt. Når man har svært ved at koncentrere sig, planlægge, gennemføre og måske også fornemme tiden, så giver det særlig god mening at etablere gode rutiner og rammer i sit liv.

Er man retarderet hvis man har ADHD?

ADHD hos mennesker med udviklingshæmning Mennesker med udviklingshæmning har generelt ikke alderssvarende opmærksomhed og koncentration. Med samtidig ADHD er dette yderligere svækket. Den udviklingshæmmede med ADHD vil have svært ved at styre opmærksomheden og er præget af pludselige impulser og tilfældige ideer.

Hvad er HDAD?

ADHD er en impuls- og opmærksomhedsforstyrrelse. Foruden opmærksomhedsproblemer er hyperaktivitet og impulsiv adfærd karakteristisk. Nogle med ADHD har svært ved at holde fokus og har en rastløs eller uhæmmet adfærd. Andre er meget stille og sidder mest og dagdrømmer.

Hvad er aad?

ADD er en betegnelse for en bestemt type ADHD, nemlig ADHD med overvejende opmærksomhedsforstyrrelse. Betegnelsen ADD anvendes således om den form for ADHD, hvor hyperaktiviteten er fraværende eller ikke så synlig – med andre ord ”den stille ADHD”.

Kan man have mild ADHD?

Symptomerne på ADHD bliver som regel mildere med alderen. Cirka halvdelen af de børn, som har en ADHD-diagnose, opfylder ikke længere kriterierne for ADHD som voksne3. Men mange har alligevel mange symptomer og gener. Hyperaktiviteten bliver ofte mindre udtalt, men den erstattes tit af en indre uro og rastløshed.

Hvad kendetegner voksne med ADHD?

ADHD-symptomer hos voksne Hovedsymptomerne ved ADHD er koncentrationsproblemer, hyperaktivitet og impulsivitet: Hyperaktiviteten aftager for det meste i de unge år. Man kan blive ved med at have problemer med at organisere hverdagen og ofte også lektierne. Denne tendens fortsætter op i voksenalderen.

Kan man leve et normalt liv med ADHD?

Rigtig mange mennesker med ADHD lever et godt og normalt liv. Mennesker med ADHD er normalt begavede og lige så individuelt forskellige i deres personlighed som alle andre mennesker.

Er jeg evnesvag?

Ud fra intelligensprøver og evnen til at indgå i sociale sammenhænge fastsættes intelligens-kvotienter (IQ), hvorefter der kan skelnes mellem 4 grader af mental retardering: IQ 50-69: Lettere grad. Det vil sige lettere evnesvag (debil) IQ 35-49: Middel grad.