Table of Contents:

 1. Er der forskel på blærebetændelse og urinvejsinfektion?
 2. Hvordan ved man om man har urinvejsinfektion?
 3. Hvad sker der ved en ubehandlet blærebetændelse?
 4. Kan man drikke en blærebetændelse væk?
 5. Kan man selv tjekke om man har blærebetændelse?
 6. Hvilke typer bakterier kan forårsage urinvejsinfektioner?
 7. Hvordan finder man ud af om man har blærebetændelse?
 8. Hvad er symptomer på blærebetændelse?
 9. Hvad er Bakteriuri?
 10. Hvorfor får ældre urinvejsinfektion?
 11. Kan man selv gøre noget ved blærebetændelse?
 12. Hvorfor får ældre blærebetændelse?
 13. Kan blærebetændelse give træthed?
 14. Kan man få noget i håndkøb mod blærebetændelse?
 15. Hvad sker der hvis blærebetændelse ikke bliver behandlet?

Er der forskel på blærebetændelse og urinvejsinfektion?

Urinvejsinfektion er betændelse i blærens slimhinde (blærebetændelse) og sommetider også i nyrebækkenet, som er den øverste del af urinlederen, der løber fra nyren til blæren (nyrebækkenbetændelse). Vi har to nyrer og nyrebækkener og kun den ene behøver at være betændt.

Hvordan ved man om man har urinvejsinfektion?

Hvilke symptomer skal du være særligt opmærksom på? Hvis du får hyppig trang til at lade vandet (tisse), og det gør ondt, når du lader vandet, har du muligvis en blærebetændelse. Hvis du får høj feber og ondt over lænden, kan du have nyrebækkenbetændelse.

Hvad sker der ved en ubehandlet blærebetændelse?

Som regel kræver det behandling med antibiotika at komme betændelsen til livs. Går man med en ubehandlet blærebetændelse, kan den over tid udvikle sig til betændelse i nyrerne. Søg derfor altid læge, hellere en gang for meget end en gang for lidt, så du får den rigtige diagnose, behandling og vejledning.

Kan man drikke en blærebetændelse væk?

I mange tilfælde kan du drikke din blærebetændelse væk ved at indtage rigeligt med væske. Det kan virke, fordi væsken er med til at skylle bakterierne i blæren væk. For nogle kan det desuden virke at drikke tranebærsaft (uden sukker), men det virker ikke mod alle bakterier.

Kan man selv tjekke om man har blærebetændelse?

Quicktest Urinvejsinfektion selvtest til påvisning af blærebetændelse. Quicktest Urinvejsinfektionstest er en hjemmestest, som hurtigt indikerer, om der foreligger urinvejsinfektion. Selvtesten er CE-mærket. Selvtesten er kun til udvortes brug.

Hvilke typer bakterier kan forårsage urinvejsinfektioner?

De vigtigste sygdomsfremkaldende mikroorganismer, som er årsag til sygehuserhvervede urinvejsinfektioner, er E. coli, Enterococcus spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Proteus spp., Pseudomonas spp., og Candida spp.

Hvordan finder man ud af om man har blærebetændelse?

Symptomer. De mest almindelige symptomer på blærebetændelse er: svie eller smerte ved vandladning. hyppig vandladning eventuelt ledsaget af uklar og ildelugtende urin.

Hvad er symptomer på blærebetændelse?

De typiske tegn på blærebetændelse er: Svie ved vandladning. Hyppig vandladning....Symptomer på blærebetændelse
 • Alment ubehag.
 • Kvalme.
 • Smerter nedadtil i maven.
 • Af og til feber (sjældent over 38,5 grader)
 • Blodig eller uklar urin.
 • Urininkontinens.

Hvad er Bakteriuri?

Bakteriuri, (gr. bakteri- + -uri), optræden af mængder af bakterier i urinen uden betændelse.

Hvorfor får ældre urinvejsinfektion?

Grunden til, at blærebetændelse forekommer hyppigere hos kvinder over 60 år, er bl. a., fordi immunsystemet ændrer sig og svækkes med årene. Og når kvinder over 80 år får antibiotika, gives det i over halvdelen af tilfældene på grund blærebetændelse, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Kan man selv gøre noget ved blærebetændelse?

Hvad kan jeg selv gøre?
 1. Det er vigtigt, at man drikker meget væske, så man kan danne meget urin. Det skyller bakterierne ud af blæren og fortynder urinen.
 2. Man bør tømme blæren ofte. ...
 3. Mange har gavn af at drikke tranebærsaft, som har en forebyggende virkning mod blærebetændelse, hvis den forårsages af én bestemt bakterie.
24. jul. 2018

Hvorfor får ældre blærebetændelse?

Grunden til, at blærebetændelse forekommer hyppigere hos kvinder over 60 år, er bl. a., fordi immunsystemet ændrer sig og svækkes med årene. Og når kvinder over 80 år får antibiotika, gives det i over halvdelen af tilfældene på grund blærebetændelse, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Kan blærebetændelse give træthed?

Symptomer på blærebetændelse: Svien ved vandladning. Urinen kan være uklar og lugte grimt. Smerter i området omkring blære. Træthed.

Kan man få noget i håndkøb mod blærebetændelse?

Behandlingen af blærebetændelse er simpel, kræver ikke medicin, og alle præparater til behandling af blærebetændelse kan købes i håndkøb.

Hvad sker der hvis blærebetændelse ikke bliver behandlet?

En blærebetændelse er som regel overstået i løbet af et par dage. I sjældne tilfælde kan sygdommen brede sig op i nyrerne og give nyrebækkenbetændelse og eventuelt også blodforgiftning.