Table of Contents:

  1. Hvor lang tid kan akrylmaling holde sig?
  2. Kan akrylmaling bruges udendørs?
  3. Kan man male med akryl på væg?
  4. Kan akrylmaling blive for gammelt?
  5. Hvor lang tid er maling om at tørre?
  6. Hvor lang tid er maling om at dampe af?
  7. Hvorfor vil maling ikke tørre?

Hvor lang tid kan akrylmaling holde sig?

Holdbarheden er lidt forskellig fra maling til maling. Derfor vil der som udgangspunkt stå en holdbarhedsdato på spanden, og den gælder, så længe du ikke har åbnet bøtten. Derudover står der en holdbarhed efter åbning, men om den passer, afhænger af, hvordan du opbevarer malingen.

Kan akrylmaling bruges udendørs?

Plastmaling, som også kaldes akrylmaling, hører til de mest anvendte malinger både udendørs og indendørs. Plastmaling fås i forskellige udgaver til både udvendige og indvendige overflader og til overflader der er pudset, tapetseret eller spartlet samt til træværk eller træprodukter.

Kan man male med akryl på væg?

Plastmaling (akrylmaling) er betegnelsen for en stor gruppe malinger, som produceres i mange udgaver til forskellige opgaver, bl. a. facader, udvendigt træværk, vægge, lofter og indvendigt træværk.

Kan akrylmaling blive for gammelt?

Ja, maling kan godt blive for gammel. Især i dag, hvor størstedelen af den maling, du kan købe er mere miljørigtig end tidligere og dermed også består af lettere biologisk nedbrydelige produkter. Maling, som er lavet på terpentin eller olie, holder sig dog stadig i meget lang tid.

Hvor lang tid er maling om at tørre?

De fleste typer maling er berøringstørre inden for 1-2 timer og kan overmales efter 4 timer, men nogle gange kan det også gå hurtigere. Har du spartlet eller rengjort dine vægge, så husk ligeledes, at de skal være helt tørre, inden det første lag maling påføres.

Hvor lang tid er maling om at dampe af?

Luft ud i mindst to uger : Den største fordampning af stoffer sker lige efter og i dagene efter påføringen af maling og lak. Der frigives også stoffer under hærdningen, der typisk varer minimum en uge, især i de kolde måneder.

Hvorfor vil maling ikke tørre?

Hvis malingen ikke er tilstrækkelig tør, kan du risikere, at den ryger af, når du maler igen, og det ødelægger begge lag. Tørretiden står ofte på spanden, og hvis du er i tvivl, kan du lade den tørre 24 timer. Hellere for meget end for lidt, selvom du glæder dig til at se resultatet efter to lag.