Table of Contents:

 1. Hvordan finder jeg en farvekode?
 2. Hvad skal man blande for at få brun?
 3. Hvordan opstår de forskellige farver?
 4. Hvad er en RAL farve?
 5. Hvad er CMYK farver?
 6. Hvilken farve skal jeg male?
 7. Hvilken farve er petroleum?
 8. Hvad betyder numrene på hårfarve?
 9. Hvad er NCS kode?
 10. Hvordan laver man en sort farve?
 11. Hvad er farven brun?
 12. Hvad symboliserer de forskellige farver?

Hvordan finder jeg en farvekode?

Hvordan finder du en farvekode? De fleste forhandlere kan oplyse en NCS-kode på en farve. Mange butikker har en farvescanner stående, hvor de kan scanne en lille farveprøve. En farveprøve på størrelse med et frimærke er ofte tilstrækkelig.

Hvad skal man blande for at få brun?

Hvis du ønsker at blande en flot brun farve, skal du således have fat i alle tre grundfarver, nemlig rød, gul og blå. Du skal bruge mest af den røde, hvis du ønsker en klassisk brun. Skal farven tones hen i det grålige, kan du forsigtigt iblande lidt sort, og også gerne lidt blå og hvid. Hvordan blander man lilla?

Hvordan opstår de forskellige farver?

Hvis man tænker på lyset som bølger, så opstår de forskellige farver, fordi lyset har forskellig bølgelængde (afstand mellem to bølgetoppe). Rødt lys' bølgelængde er længst, derefter kommer orange, gul, grøn og til sidst blå.

Hvad er en RAL farve?

Hvad er RAL? RAL står for 'Reichsausschuß für Leiferbedingungen' og er et farvesystem, der på nuværende tidspunkt består af 210 forskellige farvenuancer ud af de i alt 1625 farvetoner. Hver enkelt af de forskellige nuancer betegnes med en 4-cifret kode.

Hvad er CMYK farver?

CMYK-farver CMYK er en forkortelse for de fire farver dette farverum består af – Cyan, Magenta, Yellow og Key–colour (sort). Helt simpelt altså blå, rød, gul og sort. De fire farver er primærfarverne i dette farverum. Det betyder at alle farver i CMYK-farverummet er et resultat af en blanding af de fire farver.

Hvilken farve skal jeg male?

For at vælge den rigtige farve bør du se både på boligen som helhed, rummets orientering i forhold til lys samt rummets funktion. Du bør også samtænke farven med, hvilken møblering og gulvbeklædning, der skal være i rummet.

Hvilken farve er petroleum?

Petrol, (af fr. pétrole, af lat. petroleum), af en grønlig blå farve.

Hvad betyder numrene på hårfarve?

Langt de fleste hårfarver er bygget op efter et nummersystem, der fortæller hvilken farve man kan opnå med produktet. Farvens nummer består ofte af 3 tal. Det første tal fortæller om tonehøjden, og de to sidste tal fortæller om farvens reflekser, altså farvenuancer.

Hvad er NCS kode?

NCS står for 'Natural Color System' og er et af verdens førende og mest anvendte systemer til farvekoder. Det er nemlig baseret på den måde, vi mennesker opfatter farver på.

Hvordan laver man en sort farve?

Sort er alle farver. Det vil sige: Når du blander alle farver får du en meget smuk sort. I billeder med farve skal sort også have en farve, blåsort, rødsort, grønsort etc.

Hvad er farven brun?

I farvepsykologi omtales farven brun som ærlig, ægte og oprigtig. Den relaterer til de hårdtarbejdende, flittige og pålidelige, med begge fødder plantet solidt på jorden. Brun er sensuel, følsom og varm, og giver én en følelse af ro og komfort. Det er en praktisk og fornuftig farve, som indikerer sund fornuft.

Hvad symboliserer de forskellige farver?

Farvernes betydning for dig Farvernes betydning kan have noget at gøre med din fortid, dine erfaringer eller din kultur. For eksempel, mens den hvide farve bliver brugt i mange vestlige lande til at repræsentere renhed og uskyld, ses den som et symbol på sorg i mange østeuropæiske lande.