Table of Contents:

 1. Hvad er Acrylfugemasse?
 2. Hvordan fuger man pænt?
 3. Kan man fuge ovenpå en gammel fuge?
 4. Hvordan bruger man Glittevæske?
 5. Hvad består fugemasse af?
 6. Hvad er forskel på Akrylfuge og Malerfuge?
 7. Hvad bruges Acrylfuge til?
 8. Hvad er Glittevæske?
 9. Hvordan lader man en fugepistol?
 10. Hvad er Fugebagstop?
 11. Hvad er bagstop?
 12. Kan man fuge ovenpå en ny fuge?
 13. Hvad er Glittevæske lavet af?
 14. Hvilken fuge til håndvask?
 15. Hvordan fjerner man overskydende fugemasse?

Hvad er Acrylfugemasse?

Akrylfugemasse,som også ofte kaldes for malerfuge, anvendes typisk til tætning af samlinger mellem loft, væg og gulv samt forsegling af revner og huller på maksimum 0,5 inden malerarbejdet. Akrylfugemassen er nem at glatte ud og male over, hvilket er grunden til at mange foretrækker denne type fugemasse.

Hvordan fuger man pænt?

Fugning: Sådan gør du
 1. Fugebagstoppet skal trykkes ind. Fugens tykkelse skal være cirka det halve af bredden.
 2. Fugen skal lægges på og fylde hele sprækken ud.
 3. Fugen skal trykkes til og glattes, så den buer let indad på midten.
1. jan. 2021

Kan man fuge ovenpå en gammel fuge?

Man kan ikke fuge direkte oven på en gammel fuge, det vil ikke holde. Der skal man min. skrabe 3 mm ned før der kan fuges igen og det er et stort arbejde! Men i stedet for, kan du bruge fugeopfrisker som fås i 20 forskellige farver og hedder Fuga Fresca.

Hvordan bruger man Glittevæske?

Det gøres bedst ved at trykke fugen nede fra og op for at sikre den bedste vedhæftning til fladerne. Herefter glittes fugen oppe fra og ned med den Glittevæske mættede fugepind. Ved anvendelse af Glittevæske 901 opnår man også, at det er muligt at efterfylde fugemasse, da Glittevæske 901 ikke indeholder slipmiddel.

Hvad består fugemasse af?

Fugemasse kan groft sagt deles op i fem hovedgrupper efter det materiale, de er lavet af. Det er akryl, bitumen, MS, PU og silikone. Inden for hver hovedgruppe findes forskellige typer til forskellige formål.

Hvad er forskel på Akrylfuge og Malerfuge?

En malerfuge udfyldes typisk med en akrylfugemasse. Denne type fuge bør maksimalt have en bredde på 2 mm. Formålet med at udfylde mindre revner og mellemrum med akrylfugemasse er at afslutte opgaven med en flot finish. Danaseal Acryl 504 er et godt bud på en god og klassisk malerfugemasse.

Hvad bruges Acrylfuge til?

Acrylfuge 557 er en all-round, vandbaseret acrylfugemasse, der anvendes til indendørs fugning omkring døre og vinduer, til udfyldning af revner, pladesamlinger og rørgennemføringer m.m. Fugemassen er endvidere velegnet til såkaldte ”lydfuger”, og den kan overmales med de fleste typer maling.

Hvad er Glittevæske?

Glittevæske 901 er et specialudviklet glittemiddel til glitning af silicone-, polyurethan-, og MS fugemasser m. fl. Glittevæske 901 minimerer risikoen for fugeslip og gør at fugemassen klæber mindre til fugepinden. Kan bruges både til tørre og våde fugepinde.

Hvordan lader man en fugepistol?

En fugepistol virker ved, at man man lader fugepistolen med en fugepatron. Ved hjælp af et trykhåndtag på fugepistolen, trykker man et stempel ind i fugepatronen, der derved skubber fugemassen ud af den tilklippede spids på fugepatronen.

Hvad er Fugebagstop?

Fugebagstop er formstabil, elastisk og rådbestandig, og den anvendes inden, du fuger - det kan fx være ved en sprække mellem væg og vindue eller væg og dør. Her placeres fugebagstoppet som bundstop for fugemassen, og du kan efterfølgende påføre fugemassen.

Hvad er bagstop?

Bagstop eller også kaldet fugebånd hos nogle, er et lukket celle bånd som bruges som underlag til elastiske fugemasser. Bagstop bruges typisk rundt om karme og vinduer mellem mur og ramme inden der fuges. Bagstop er et skumligende materiale som har lukket celler så det ikke optager fugt eller fugemasser og lim.

Kan man fuge ovenpå en ny fuge?

Kan man fjerne nogle gamle og ødelagte fuger i en flisevæg og fuge dem på ny? Svaret er ganske enkelt ja. Når du skifter den gamle, beskadigede flise, kan du også lige så godt skifte en slidt, gammel fuge i samme omgang.

Hvad er Glittevæske lavet af?

Glittevæske 901 er et specialudviklet glittemiddel til glitning af silicone-, polyurethan-, og MS fugemasser m. fl. Glittevæske 901 minimerer risikoen for fugeslip og gør at fugemassen klæber mindre til fugepinden.

Hvilken fuge til håndvask?

Elastiske fugemasser er typisk silikonebaserede, lidt sværere at bruge og kan ikke males over. Det er denne type, der anvendes i badeværelset og til tætning i køkkenet ved eksempelvis håndvasken. De går blandt andet under navne som "Sanitetssilikone", "Vådrumssilikone", "Byggesilikone" eller lign.

Hvordan fjerner man overskydende fugemasse?

Sådan gør du:
 1. Skær fugen fri i begge sider. ...
 2. Træk forsigtigt fugen ud, og pas på den ikke knækker. ...
 3. Når silikonefugen er trukket ud, skrabes klinkerne rene for eventuelle rester.
 4. Brug den lille kost til at feje afskrabet silikone væk.
 5. Grib nu pensel og acetone, og påfør acetonen i revnerne efter fugen er fjernet.