Table of Contents:

 1. Hvad er god akustik?
 2. Hvad gør akustik plader?
 3. Hvor meget hjælper akustikplader?
 4. Hvordan kan man bedst undgå for meget tilbagekastet lyd?
 5. Hvad kan man gøre ved rumklang?
 6. Hvad dæmper lyd mest?
 7. Hvordan forbedrer man akustikken?
 8. Er ROCKWOOL lydisolerende?
 9. Hvad kan dæmpe lyden?
 10. Hvordan kan man dæmpe lyden?
 11. Hvordan får man ekko væk?

Hvad er god akustik?

God rumakustik Hårde og glatte overflader som beton og gips giver en lang efterklangstid, mens materialer med åben overfladestruktur som Troldtekt akustiklofter giver en kort efterklangstid og dermed en rigtig god akustik.

Hvad gør akustik plader?

Når en plade er lydisolernede, holder den lyd ude. Vores akustikplader kan nærmere betegnes som lyddæmpningsplader fordi de dæmper lyden i et lokale. De absorberer nemlig den overskydende lyd så denne ikke kastes frem og tilbage i rummet. Akustikpladerne kan bruges på både væg og loft.

Hvor meget hjælper akustikplader?

Det vil selvfølgelig hjælpe på det, men det vil ikke være nok til at skabe en mærkbar effekt. En god tommelfingerregel er, at du ca. skal dække det, der svarer til 25 % af rummets grundareal, med et lyddæmpende materiale for at få en god akustik.

Hvordan kan man bedst undgå for meget tilbagekastet lyd?

Jo højere til loftet, des mere materiale kræver det at absorbere diffus lyd. Det er en god idé at lave regulering af loftet og mindst én vægflade på samme tid. På den måde mindsker du risikoen for, at lyden bliver kastet frem og tilbage mellem overfladerne og dermed skaber efterklang.

Hvad kan man gøre ved rumklang?

Dybe, hørbare lyde - som dagligdagstale - bevæger sig typisk på langs. Vil man gerne fjerne efterklangen fra det, så får man mest effekt, når man sætter noget op i det spænd, vores hoved bevæger sig i. Det vil sige fra cirka en meter fra gulvet og en meter op. - Der er stof- og plisségardiner meget effektive.

Hvad dæmper lyd mest?

Du kan også bruge lægter, men den største lydabsorberende effekt fås med reglar. Og placerer du mineraluld mellem reglarne, bliver den støjreducerende effekt endnu større.

Hvordan forbedrer man akustikken?

Du kan både mindske støjgener og forebygge dårlig akustik ved hjælp af lydisolering og lydregulering. Lydisolering foregår ved at reducere lofter, vægge og andre bygninsdeles evne til at udbrede lyd. Lydisolering vil fx dæmpe lyden fra musikanlægget i rummet ved siden af eller lyden af trin fra etagen ovenover.

Er ROCKWOOL lydisolerende?

ROCKWOOL stenulds opbygning med luftfyldte hulrum giver en porøsitet, der sikrer, at materialet har gode lydabsorberende egenskaber. ROCKWOOL stenuld har desuden gode fysiske egenskaber i forhold til at dæmpe lydens gennemgang i konstruktionen - de såkaldte lydreducerende egenskaber.

Hvad kan dæmpe lyden?

For at stoppe luftbåret lyd skal lydbølgerne stoppes, og det gøres bedst med hårde, døde materialer, der ikke kan komme i svingninger så let. Tunge ting som beton, gips og sten er fine lyddæmpere, når vi taler luftbåret lyd.

Hvordan kan man dæmpe lyden?

kan du overveje at sætte plader eller paneler op, som dæmper støjen og giver en mere behagelig lyd i rummet. Vi har kigget nærmere på markedet for lyddæmpende plader, og der er mange og meget forskellige muligheder, både når det gælder udseende, lydabsorberingsevne og pris, og når det gælder monteringsteknikker.

Hvordan får man ekko væk?

Dybe, hørbare lyde - som dagligdagstale - bevæger sig typisk på langs. Vil man gerne fjerne efterklangen fra det, så får man mest effekt, når man sætter noget op i det spænd, vores hoved bevæger sig i. Det vil sige fra cirka en meter fra gulvet og en meter op. - Der er stof- og plisségardiner meget effektive.