Table of Contents:

 1. Hvad er bindemidlet i akrylmaling?
 2. Hvad betyder Støvtør?
 3. Hvornår er maling gennemhærdet?
 4. Er akrylmaling åndbar?
 5. Hvad er pigment i maling?
 6. Hvad er der i maling?
 7. Hvor længe skal oliemaling tørre?
 8. Hvornår er maling Gennemtør?
 9. Hvordan får man maling til at tørre hurtigt?
 10. Hvad er Titanhvid?
 11. Hvad er naturmaling lavet af?
 12. Hvilke grundstoffer er der i maling?

Hvad er bindemidlet i akrylmaling?

Typer af bindemiddel i maling Der findes overordnet to typer af maling - den vandbaserede og den oliebaserede maling. I vandbaseret maling finder man oftest bindemidlerne akryl, styrenacryl og acryl-latex, hvorimod man i oliebaseret maling oftest finder bindemidlerne linolie og alkydolie.

Hvad betyder Støvtør?

Blæst betyder også støv, og i sensommeren ofte også pollen, fx fra birketræer. Det sætter sig alt sammen i malingen, inden den når at blive overfladetør (støvtør).

Hvornår er maling gennemhærdet?

Har du styr på malings tørretid? Malingen vil som regel være berøringstør efter 2-4 timer og slibetør efter 6-8 timer. Når malingen er slibetør, kan den også overmales. Der kan dog gå op til 14 dage, før malet træ er så gennemhærdet, at det tåler fuld belastning.

Er akrylmaling åndbar?

Akrylmaling - ikke kun til vægge Molekylerne i en akrylmaling er ret store og giver derfor en stærk og stabil overflade, som tillader vanddamp at diffundere (vandre igennem), dermed er akrylmalingen diffusionsåben.

Hvad er pigment i maling?

Pigmenter/farve i malingen Det mest anvendte pigment er titandioxid som er et hvidt pigment, men også forskellige oxydfarver benyttes meget. Oxydfarver kan være sorte, røde, brune eller gule og blandinger af disse. Oxydfarver er ikke så klare og rene i farven, som de kunstigt fremstillede pigmenter.

Hvad er der i maling?

Maling er grundlæggende sammensat af fire hovedbestanddele: pigment, fyldstof, bindemiddel og et opløsningsmiddel. Pigmentet giver malingen farve, mens fyldstoffer gør malingen billigere og samtidig tilfører materialet bestemte egenskaber.

Hvor længe skal oliemaling tørre?

Typisk er oliefarve "håndtørt" efter 1-2 uger, men faktisk kræver oliefarven 6-12 måneder hærdetid, før den er så tør, at den kan gives slutbehandling. Konservatorer betragter faktisk ikke oliefarve som helt tør, før der er gået 60-80 år.

Hvornår er maling Gennemtør?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at selv om malingen er tør på overfladen, så er den langt fra gennemtør. Afhængig af lagtykkelse, temperatur og ventilation, går der normalt mindst 4 timer, før en maling er så tør, at der kan males endnu et lag.

Hvordan får man maling til at tørre hurtigt?

Bevæg langsomt føntørreren frem og tilbage hen over maleriet for at det til at tørre. Vær varsom, når du bevæger føntørreren, da magneterne kan beskadige dit apparat, så hold godt øje med at du ikke kommer for tæt på magneterne. Du skal cirka gøre det i fem til 10 minutter.

Hvad er Titanhvid?

Titanhvidt er et rent hvidt pigment. Pigmentet er blevet fremstillet siden 1919 og laves af mineralet Ilmenit, der indeholder grundstoffet Titanium. Titanium iltes ved hjælp af varme og luft til Titanilte (TiO2), også kaldt titanhvidt eller titandioxyd. Pigmentet kan benyttes i alle bindemidler og har en god dækkeevne.

Hvad er naturmaling lavet af?

Et nymalet rum med Naturmaling har nemlig en svag duft af linolie og kridt, og samtidig afgiver malingen ingen sundhedsskadelige dampe. Naturmaling giver dine vægge en harmonisk, mat overflade, som du kan nyde med god samvittighed.

Hvilke grundstoffer er der i maling?

Hvad består maling af? Maling er grundlæggende sammensat af fire hovedbestanddele: pigment, fyldstof, bindemiddel og et opløsningsmiddel. Pigmentet giver malingen farve, mens fyldstoffer gør malingen billigere og samtidig tilfører materialet bestemte egenskaber.