Table of Contents:

 1. Hvordan ser et akacietræ ud?
 2. Er akacietræ giftigt?
 3. Er Kugleakacie stedsegrøn?
 4. Er Robinie giftig?
 5. Hvornår skal vi klippe Akasia træ?
 6. Hvor holdbart er akacietræ?
 7. Hvordan behandler man akacietræ?
 8. Hvor hurtigt vokser akacietræ?
 9. Hvor hurtigt vokser Kugleakacie?
 10. Hvor vokser Robinie?
 11. Hvor stammer robinie fra?
 12. Kan man beskære grantræer i toppen?
 13. Hvad tid på året skal lindetræet klippes?
 14. Hvordan vedligeholder man akacietræ?
 15. Hvilken olie til akacietræ?

Hvordan ser et akacietræ ud?

Bladene er som regel uligefinnede, men nogle arter klarer sig uden blade og har i stedet flade, grønne bladstilke, fyllodier. Blomsterne sidder ordnet i runde eller aflange hoveder. De har meget små, som regel gule eller hvidlige kronblade. Akacier er ofte tornede.

Er akacietræ giftigt?

Både barken, rødderne, bælgene og frøene er giftige.

Er Kugleakacie stedsegrøn?

'Umbraculifera') Opstammet - Flere varianter. Denne flotte løvfældende kugleakacie har en kugleformet krone med spinkle grene og små sammensatte grønne blade. Det er et mellemhøjt træ, hvor kronen bliver 3-5 meter høj og 5 meter høj.

Er Robinie giftig?

Helbredseffekter for Robinie er vurderet til middel. Robinies frø, bark og nye skud er giftige og indtagelse heraf kan medføre opkastninger, mavesmerter og diarré3 & 4.

Hvornår skal vi klippe Akasia træ?

Kuglerobinie behøver normalt ikke beskæres, da den af sig selv får en rund krone. Men hvis kronen bliver større end der er plads til, kan det være nødvendigt at beskære den. Det mest nænsomme for alle løvfældende træer, er at beskære i juli – august.

Hvor holdbart er akacietræ?

Havemøbler udført i akacietræ har en god holdbarhed. De kan stå ubehandlet, males eller oliebehandles efter eget ønske. Møbler i akacetræ bør vaskes med en mild sæbevandsblanding et par gange om året og olieres efter behov.

Hvordan behandler man akacietræ?

Akacietræ er forholdsvist nemt, at vedligeholde og skal faktisk kun gøres én gang årligt. Materialet er hårdt og dermed også modstandsdygtigt. Træet har bedst af, at stå inde i et værksted, skur etc., om vinteren. Den årlige rengøring gøres ved, at rengøre træet med sæbe eller trærens, efterfulgt af en oliebehandling.

Hvor hurtigt vokser akacietræ?

I løbet af ca. 10 år kan det blive op til 10 meter i højden. Træet kan beskæres om foråret, hvis man ønsker at begrænse væksten og/eller skabe en tættere krone.

Hvor hurtigt vokser Kugleakacie?

2.099,00 kr.
BladfarveGrøn
BlomstringMaj, Jun
BladtypeSammensatte
LysforholdFuld sol, Halvskygge
VindforholdNej

Hvor vokser Robinie?

Robinie foretrækker en let humusrig jord, men kan også trives på et mere sandet voksested. Mens træet er ungt, kan veddet være en smule skørt, hvilket betyder, at der ofte knækker grene af de unge træer i kraftig blæst. Derfor er det en god ide at placere robinie på en plads i læ i sol eller halvskygge.

Hvor stammer robinie fra?

Denne slægt, der ofte fejlagtigt kaldes akacie eller uægte akacie, stammer fra Nordamerika, hvorfra den omkring år 1600 blev indført som parktræ i europæiske haver. Det ca. 20 m høje, bredkronede træ har tydeligt furet bark og karakteristiske, parvis stillede torne, der er omdannede akselblade.

Kan man beskære grantræer i toppen?

Hvis du gerne vil begrænse dit grantræs bredde, kan du knibe vækstpunkter af på de grene, som er for lange. Dette skal gøres en gang årligt i foråret eller tidligt på sommeren. Grantræer, som er blevet for høje, kan toppes og beskæres i en fin form efterfølgende.

Hvad tid på året skal lindetræet klippes?

Det har tidligere været meget almindeligt at beskære træer i vinterhalvåret, men i nyere tid anbefales det faktisk at beskære om sommeren. Det mest optimale tidspunkt til beskæring af lindetræer er fra juli til midt september, hvor deres vækst er aftaget, og de har opsamlet masser af energi og næring.

Hvordan vedligeholder man akacietræ?

Akacietræ er forholdsvist nemt, at vedligeholde og skal faktisk kun gøres én gang årligt. Materialet er hårdt og dermed også modstandsdygtigt. Træet har bedst af, at stå inde i et værksted, skur etc., om vinteren. Den årlige rengøring gøres ved, at rengøre træet med sæbe eller trærens, efterfulgt af en oliebehandling.

Hvilken olie til akacietræ?

Til vedligeholdelse af oliebehandlet træ anbefaler vi trærens og udendørs træolie. Vi anbefaler at oliebehandlet akacietræ behandles minimum 2 gange hver sæson . Til rengøring af akacietræ anbefaler vi en blød børste og lunkent vand.