Table of Contents:

  1. Hvorfor er min urin uklar?
  2. Hvor lang tid tager det for væske at løbe gennem kroppen?
  3. Kan kroppen selv bekæmpe blærebetændelse?
  4. Hvorfor gentagne blærebetændelser?
  5. Kan blærebetændelse gå over af sig selv?
  6. Hvor lang tid fra vand til tis?

Hvorfor er min urin uklar?

En farveløs urin kan ogs skyldes, at du har indtaget drikke, der indeholder koffein og alkohol, da disse gør det sværere for kroppen at optage vandet. Er din urin uklar og grumset, kan det være et tegn på, at du har fået blærebetændelse. Har du mistanke om, at du har blærebetændelse, bør du opsøge din læge.

Hvor lang tid tager det for væske at løbe gennem kroppen?

Nyrerne filtrerer ca. 180 l væske ud af blodet på et døgn, og langt størstedelen re-absorberes altså igen til blodet og udskilles ikke. De fleste mennesker tisser ca. ½-2 l i døgnet, naturligvis afhængigt af, hvor meget man drikker.

Kan kroppen selv bekæmpe blærebetændelse?

Du kan selv behandle blærebetændelse ved at holde en god hygiejne, drikke rigeligt med væske (uden sukker) og tage smertestillende håndkøbsmedicin som panodil og ibuprofen. Går blærebetændelsen ikke væk af sig selv, skal den behandles med antibiotika, som du får udskrevet ved lægen, når der er stillet en diagnose.

Hvorfor gentagne blærebetændelser?

Det ses ofte, at de bakterier man finder i urinen ved en blærebetændelse, typisk er kolibakterier, som kommer fra mave-tarm-kanalen. Følgende faktorer kan også øge risikoen for en infektion i blæren: Utilstrækkelig hygiejne. Det er vigtigt, at tørre væk fra urinrøret efter hvert toiletbesøg.

Kan blærebetændelse gå over af sig selv?

Det er ikke farligt at have blærebetændelse, og hos raske kvinder går sygdommen ofte over af sig selv uden behandling. Blærebetændelse kan dog være forbundet med svie, smerte og i nogle tilfælde feber, og derfor kan det være aktuelt at få behandlet sin blærebetændelse ved at til lægen.

Hvor lang tid fra vand til tis?

Drikker man omkring seks deciliter, skal man lade vandet to gange inden for de næste tre til fire timer. Drikker man kun tre deciliter, så kan man sagtens vente tre timer, forklarer Birthe Bonde.