Table of Contents:

  1. Hvorfor nedsænke loft?
  2. Hvor skævt må et loft være?
  3. Hvilket akustikloft er bedst?
  4. Hvorfor 2 lag gips i loft?
  5. Hvorfor bruge 2 lag gips?
  6. Hvad koster det at få nyt loft?
  7. Hvad koster det at få lavet nye lofter?

Hvorfor nedsænke loft?

Et forsænket loft medfører en række fordele. Det kan benyttes til at gøre et værelse eller en entré mere indbydende, eller det kan benyttes til at skjule tagbjælker eller et råt loft. Det forsænkede loft kan yderligere benyttes til at skjule kabler og rør, og det kan udstyres med spotlamper.

Hvor skævt må et loft være?

For at det nye loft kan blive helt lige og vandret, er du nødt til at måle ud med vaterpas og et langt lige bræt, allerbedst med en såkaldt retskinne, der er et "bræt” af aluminium. Mål ud og mærk op, så du kan klodse op de steder, hvor loftet er skævt.

Hvilket akustikloft er bedst?

Klassikeren. Siger man akustikloft, siger de fleste Troldtekt. Det hø-lignende loft er en klassiker på markedet og holder stadig, for den åbne struktur er effektiv til at absorbere lyden.

Hvorfor 2 lag gips i loft?

Hvis du vælger glatte gipslofter, kan det være en fordel med gips produceret i 2 lag, så du undgår revner. Det er lidt mere solidt og robust, når der er to lag. Hvis du vælger 1 lags gips, kan det risikeres, at der kommer små revner i samling mellem pladerne og mellem væg og loft.

Hvorfor bruge 2 lag gips?

Ved at anvende to lag gips styrker du samtidig stabiliteten af væggen, og derudover gør du det nemmere at hænge billeder, hylder og reoler op, og de vil samtidig sidde bedre og mere sikkert fast. Når du anvender to lag gips, skal du sørge for, at samlingerne er forskudte.

Hvad koster det at få nyt loft?

kr. pr. kvadratmeter.

Hvad koster det at få lavet nye lofter?

Her koster et nyt loft 150 kroner pr. kvadratmeter, og det samme gør sig gældende, hvis du vælger at sætte Huntonit op. Hvad et nyt loft koster, er derfor et spørgsmål om, hvilket look du ønsker. Du kan både købe dyre og billige lofter, så derfor må du først tage stilling til, hvad dit budget er.