Table of Contents:

  1. Hvorfor kommer der noget brunt ud af min skede?
  2. Hvad skal man gøre hvis man har brunt udflåd?
  3. Hvorfor er min udflåd brun?
  4. Er det normalt at have blod i sit udflåd?
  5. Hvad er brunt udflåd?
  6. Hvilken farve skal udflåd have?

Hvorfor kommer der noget brunt ud af min skede?

Brunt udflåd er meget normalt i forbindelse med menstruation eller graviditet. Ofte kan du opleve brunt udflåd med ændringer i udflåddets lugt i slutningen af din menstruation. Dette forekommer fordi din skede er ved at rense det gamle blod ud.

Hvad skal man gøre hvis man har brunt udflåd?

Gå til lægen og bliv undersøgt, hvis du har øget mængde udflåd, eller hvis udflåddet er brunt eller blandet med blod. Udflåd fra skeden er ganske normalt hos kvinder før overgangsalderen. Ændrer udflåddet lugt eller udseende, kan det være tegn på sygdom, f.

Hvorfor er min udflåd brun?

Den brune farve opstår typisk, fordi udflåddet har et lille stænk af blod. Det er eksempelvis helt normalt i slutningen af din menstruation, hvor skeden renser den sidste blod med ud, så den kan komme tilbage til ”normal” tilstand.

Er det normalt at have blod i sit udflåd?

Har du rødligt/brunligt udflåd, skyldes det normalt, at der er lidt blod i dit udflåd, og det skal du ikke bekymre dig om. Det kan skyldes, at din menstruation er på vej. Du er dog nødt til at tjekke, om det fortsætter over en længere periode, da det ellers kan have noget med graviditet eller infektion at gøre.

Hvad er brunt udflåd?

Brunligt udflåd er stort set altid udtryk for lidt blodtilblanding. En sådan blodtilblanding kan komme fra skedens vægge, fra livmoderhalskanalen og livmodermunden eller fra selve livmoderhulen. Blodtilblanding kan skyldes forandring i slimhinderne eller kan være forårsaget af uregelmæssighed i hormonbalancen.

Hvilken farve skal udflåd have?

Det normale udflåd er tyndt, slimet og hvidt. Mængden giver normalt ikke anledning til fugtige trusser eller brug af bind, men den afhænger af alder, tidspunkt i menstruationscyklus, graviditet, seksuel aktivitet m.v. Normalt er der meget udflåd ved ægløsning og før menstruationen.