Table of Contents:

  1. Kan man koge bønner uden at lægge dem i blød?
  2. Hvordan tilbereder man kidneybønner på dåse?
  3. Hvordan tilbereder man kikærter?
  4. Hvordan sætter man bønner i blød?
  5. Kan man spise kikærter uden at koge dem?

Kan man koge bønner uden at lægge dem i blød?

Og hvis man ikke har tid til at udbløde dem? Så koger man dem, som de er, siger hun. »Det kan godt betale sig at bløde dem ud, men man kan sagtens sætte dem over med koldt vand fuldstændig uden udblødning.

Hvordan tilbereder man kidneybønner på dåse?

Sæt bønnerne i blød i mindst 10-12 timer. Kog dem herefter i nyt, friskt vand i cirka 1 time. Du kan også få kidney bønner på dåse. De skal ikke sættes i blød eller koges, men skal skylles og varmes grundigt igennem.

Hvordan tilbereder man kikærter?

Sæt kikærterne i blød dagen før i rigeligt vand. Hæld vandet fra og kog kikærterne i ca 45-60 min.

Hvordan sætter man bønner i blød?

Bønner og kikærter skal udblødes i mindst 8 timer (linser, mungbønner og gule ærter skal ikke udblødes). Lad bønnerne stå i rigeligt vand, evt. natten over. Kog bønnerne i nyt vand 25-50 minutter afhængig af sorten.

Kan man spise kikærter uden at koge dem?

Visse bønner/ærter indeholder lektiner, som man kan blive syg af at spise, hvis de ikke er helt gennemkogte. Det viser sig som opkastning, diarré, evt. også mavekramper og blødninger fra tarmen. Kikærter tilhører ikke denne gruppe og kan som sagt spises både udblødte og/eller let kogte.