Table of Contents:

  1. Hvad hedder den lilla blomst?
  2. Hvad blomster hele sommeren?
  3. Hvor kan man finde vilde blomster?
  4. Hvordan får man vilde blomster i haven?
  5. Kan blomster være blå?

Hvad hedder den lilla blomst?

Den lilla farve går igen i de store blomsterfamilier som roser og tulipaner, udover at selve den spinkle viol er vidunderlig smuk i sig selv - og så dufter den også fantastisk godt. En anden absolut topscorer blandt de lilla farvede skønheder er selvfølgelig den smukke lavendel.

Hvad blomster hele sommeren?

Stauder som blomstrer hele sommeren
  • Viola cornuta Rebecca - Hornviol Bord 100b. ...
  • Achillea filipendulina Cloth of Gold - Pragtrøllike Bord 13a. ...
  • Achillea filipendulina Credo - Pragtrøllike Bord 22a. ...
  • Achillea filipendulina Parkers Variety - Pragtrøllike Bord 44. ...
  • Achillea millefolium Excel - Røllike - Bord 95b.

Hvor kan man finde vilde blomster?

Du må som hovedregel plukke vilde blomster overalt i de danske, offentligt ejede skove og langs grøftekanter. I private skove må du kun plukke det, du kan nå fra vej og sti. Det betyder også, at du skal lade landmandens blomstermark stå – eller spørge ham/hende pænt, om du må plukke en håndfuld.

Hvordan får man vilde blomster i haven?

Sand og grus kan du købe i dit lokale byggemarked - det må ikke tages fra stranden. Opbland dine blomsterfrøe i noget sand, så de er nemmere at udså, og spred dem ud på jordstykket. Riv lidt i jorden for at dække frøene til og vand området efterfølgende. Derefter er det bare at vente på, at frøene spirer.

Kan blomster være blå?

Meconopsis (Himalayan Blue Poppy) Denne blå blomst er en skønhed for haven. Den har silkeagtige blade og en let blå farve, som fortryller ethvert bed. Du kan sagtens give dig i kast med at plante denne blomst, selvom du sikkert har hørt, at det kan være svært.