Table of Contents:

  1. Hvordan renser man sin næse?
  2. Hvorfor er min næse stoppet?
  3. Hvilken næsespray er bedst?
  4. Er der forskel på næsespray?
  5. Hvad er forskellen på Zymelin og Otrivin?
  6. Hvorfor stopper næsen til om natten?
  7. Hvor mange gange må man skylle næse?

Hvordan renser man sin næse?

Hæld saltvand i et glas, en ske eller tag noget i hånden. Stik det ene næsebor ned i saltvandet, hold for det andet næsebor og snus ind til det mærkes i munden. Stop herefter og pust ud. Dette gøres 2-4 gange til næsen føles ren.

Hvorfor er min næse stoppet?

Ofte skyldes en tilstoppet næse forkølelse eller anden form for irritation i slimhinderne inde i næsen. I næsens slimhinder findes der en lang række immunceller, der forhindrer bakterier og vira fra at trænge op i næsen. Derudover producerer menneskets bihuler antistoffer som beskytter mod infektioner.

Hvilken næsespray er bedst?

Det er svært at sige, hvilken næsespray der er bedst. Nogle føler måske, at næsesprays med mentol virker bedre på grund af den mere skarpe duft og fornemmelse, mens andre synes, at den er for stærk og derfor foretrækker næsespray uden mentol.

Er der forskel på næsespray?

Der kan være forskel på hvordan man oplever dét at bruge næsespray og der er også forskel på de enkelte sprays; nogle næsesprays har en næsevenlig pumpe, som forstøver væsken og giver en god fordeling af dosis i næsen. Spørg eventuelt på apoteket.

Hvad er forskellen på Zymelin og Otrivin?

Men hvad er forskellen på de tre mærker? Alle tre næsesprays indeholder det virksomme stof, xylometazolin, som går slimhinderne til at trække sig sammen. Klarigen indeholder. Derudover findes Zymelin i en variant specielt til børn.

Hvorfor stopper næsen til om natten?

Stoppet næse om natten kan skyldes mange ting. Forkølelse, influenza og allergi er de mest hyppige årsager. Næsen bliver stoppet som følge af at membranerne i luftkanalerne i næsen bliver irriterede og derfor begynder at producere mere slim/snot for at skylle årsagen til irritationen ud.

Hvor mange gange må man skylle næse?

Skylning af næsen er helt ufarligt og du kan gøre det så længe og så ofte du ønsker det. Når der ikke længere kommer nogen urenheder ud af næsen, er der som regel ingen grund til at fortsætte skylningerne.