Table of Contents:

  1. Hvilken årgang PSI er bedst?
  2. Hvad er forskel på Pingus og Flor de Pingus?
  3. Hvad står navnet og ikonet på Peters Sissecks vin PSI for?
  4. Hvornår skal Flor de Pingus drikkes?
  5. Hvor kommer Pingus vin fra?
  6. Hvad er Flor de Pingus?
  7. Hvem ejer Pingus vin?
  8. Hvor bliver Pingus lavet?
  9. Hvem laver Pingus vin?
  10. Hvor bor Peter Sisseck?

Hvilken årgang PSI er bedst?

Vinen har modtaget 90+ point 6 år i træk hos Robert Parker. Denne årgang har Robert Parker givet 92-93 point. "Robert Parker og Peter Sisseck er enige om at 2016'eren er den bedste PSI nogensinde.

Hvad er forskel på Pingus og Flor de Pingus?

Flor de Pingus er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets- og stilforskellene er langt mindre end det prisforskellen indikerer.

Hvad står navnet og ikonet på Peters Sissecks vin PSI for?

Dominio de Pingus Peter Sisseck er navnet på den danske vinmager, som i løbet af få år er blevet verdenskendt for vinen Pingus. En vin, der i dag har opnået kultagtig status.

Hvornår skal Flor de Pingus drikkes?

Bør drikkes 10 - 15 år fra høståret - afhængigt af årgangen. Bør egentlig gemmes i mindst 5 år - fra høståret, før den drikkes og når den når omkring sine 10 år, falmer frugten gerne en smule. Hvornår den skal drikkes - er en smagssag.

Hvor kommer Pingus vin fra?

Vinens navn er Pingus, og druerne kommer fra Ribera del Duero i Nordspanien. Årgang 1995, der var den første vin fra huset Dominio de Pingus, blev intet mindre end en verdenssensation, og den gjorde den danske vinbonde berømt som ved et trylleslag.

Hvad er Flor de Pingus?

Flor de Pingus 2018 er lavet på 100% Tempranillo druer, som kommer fra vinstokke fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller, der føder selve Pingus vinen, som er den berømte store kultvin.

Hvem ejer Pingus vin?

Peter Sisseck dyrker og vinificerer selv sin berømte vin Dominio de Pingus – og resultatet kan kun betragtes som et stykke vinhistorie i særklasse.

Hvor bliver Pingus lavet?

Din gratis netavis med nyheder fra vinens verden Vinens navn er Pingus, og druerne kommer fra Ribera del Duero i Nordspanien. Årgang 1995, der var den første vin fra huset Dominio de Pingus, blev intet mindre end en verdenssensation, og den gjorde den danske vinbonde berømt som ved et trylleslag.

Hvem laver Pingus vin?

Ved siden af arbejdet med Pingus på Dominio de Pingus producerer Peter Sisseck også en anden vin, Flor de Pingus, ikke at forveksle med en såkaldt andenvin, fra marker, hvor vinstokkene er lidt yngre, men dog over 35 år, og stadig biodynamisk dyrket. Disse vine er lidt mere opnåelige prismæssigt.

Hvor bor Peter Sisseck?

Peter Sisseck blev født i Danmark og har boet i de sidste 20 år i Ribera del Duero, Spanien, hvor vingården Dominio de Pingus ligger.