Table of Contents:

  1. Hvad er en blomme?
  2. Hvad betyder Sviske?
  3. Hvor mange slags blommer findes der?
  4. Hvad betyder svesken på disken?
  5. Hvornår er sveskeblommer modne?
  6. Er der giftige blommer i Danmark?
  7. Hvornår er Reine Claude modne?
  8. Er gule blommer giftige?

Hvad er en blomme?

Blomme er en stenfrugt, der vokser på træer af slægten prunus (blommetræ). Frugten har en glat skræl og et sødt frugtkød. Blommer spises som de er eller kan syltes, koges til grød eller marmelade eller kan indgå i bagværk. Blommer kan tørres til svesker.

Hvad betyder Sviske?

Sveske 3.3; dial. ell. jarg.) m. h. t. modstander: kunne klare med lethed; overvinde; tumle.

Hvor mange slags blommer findes der?

Gode blommesorters tidlighed, farve, størrelse og smag
BlommesortSæson1)Smag
Bruuns Reine ClaudeFørst i sept.Blommer med stor smag.
JubileumFørst i septSaftig og god.
KirkesFørst i septFin spisekvalitet, revner let.
VictoriaMidt i sept.Store frugter af fin kvalitet

Hvad betyder svesken på disken?

"Svesken på disken" betyder på dansk, at fortielser, skjulte dagsordener, lukkede fora, sammensværgelser og lignende skal erstattes af det modsatte.

Hvornår er sveskeblommer modne?

En moden blomme er blød at føle på og slipper stilken let. Heldigvis bliver alle blommer på træet ikke modne på én gang, høsten strækker sig typisk over to uger i august-september. Sveskeblommerne modner som de seneste i september-oktober.

Er der giftige blommer i Danmark?

Blodblommens frugter er spiselige, men træet tilhører en slægt, der kan producere blåsyre – hydrogencyanid (HCN), der er meget giftigt. Blåsyren findes normalt i planternes kerner og blade, som man ikke spiser. Blåsyre er det stof, som giver bitre mandler smag, og det lugter også af bitre mandler.

Hvornår er Reine Claude modne?

Ouillins Reine Claude Har du et træ i haven, er det vigtigt, at du tynder ud i frugterne i løbet af sæsonen. Ellers bliver smagen kedelig. Sorten modner i begyndelsen af september. Holdbarheden på den enkelte blomme er ikke lang, og du skal plukke sorten forsigtigt, ellers udvikler de plukkede frugter brune pletter.

Er gule blommer giftige?

Dit træ er en blodblomme, der normalt bruges som et prydtræ i haven. Det er et smukt træ, men som du selv skriver, giver det ofte ingen eller kun få frugter. Blodblommens frugter er spiselige, men træet tilhører en slægt, der kan producere blåsyre – hydrogencyanid (HCN), der er meget giftigt.