Table of Contents:

  1. Hvad betyder Pinot Grigio?
  2. Er Pinot Grigio sød?
  3. Hvad spiser man til Pinot Grigio?
  4. Hvordan smager pinot gris?
  5. Hvad betyder Pinot?
  6. Hvad drikker man pinot gris til?

Hvad betyder Pinot Grigio?

Pinot gris (italiensk: pinot grigio, tysk: Grauburgunder) er en meget udbredt og stadig mere populær druesort. Druen er en mutation af pinot noir og stammer fra Bourgogne. Der er tale om en hvidvinsdrue, selv om skindet ved høsten har en grålig-lyserød farve – deraf navnet.

Er Pinot Grigio sød?

Hvad er forskellen mellem Pinot Gris og Pinot Grigio? Hvad enten druen kommer fra Frankrig eller Italien, er Pinot Gris/Grigio en druesort med let til moderat syre, og druen anses i sig selv for at være mindre sød end Chardonnay.

Hvad spiser man til Pinot Grigio?

Vine på pinot gris er meget mad-venlige, da de er fyldige og tørre uden at dominere med for meget aroma. Gode til risotto. fiskeretter, lyst kød, salater og skaldyr.

Hvordan smager pinot gris?

Pinot Gris stammer oprindeligt stammer fra Bourgogne, men har opnået sin største berømmelse i Alsace og senere i Italien. Den vokser også i Østrig og Tyskland under navnet Grauburgunder. Her får druen oftest et fint syrepræg med fin smag af modne pærer.

Hvad betyder Pinot?

Pinot, fransk familie af druesorter. Den blå pinot noir er den eneste tilladte drue til de store rødvine fra Bourgogne. Druemosten er farveløs, og sammen med pinot meunier indgår den også i champagne.

Hvad drikker man pinot gris til?

Fyldig, fed og fløjlsblød Vinens fylde og fede blødhed gør den egnet til mange retter - gåselever, kraftige fiskeretter og lyst fjerkræ med cremede saucer. Svinekød og fuglevildt som fasan og agerhøne. Samt de fleste oste, også dem, der er lidt lagrede.