Table of Contents:

  1. Hvilken vin passer til lam?
  2. Hvilken vin til julemiddagen?
  3. Hvad drikker man Brunello til?
  4. Hvad kendetegner Brunello?
  5. Hvad er Brunello?

Hvilken vin passer til lam?

Spaniens nationaldrue, Tempranillo, er nærmest perfekt til lam. Måden man fremstiller vinene på i Ribera del Duero og Rioja gør disse to vintyper til oplagte ledsagere til lammet, f. eks. Pingus fra danske Peter Sisseck.

Hvilken vin til julemiddagen?

Et godt valg kunne være en vin på druen Syrah/Shiraz eller en vin fra Sydrhône. Medisterens let krydrede toner vil også matches flot af en spansk Garnacha. En oversøisk Pinot Noir vil også være et flot match, fordi den har sødme og relativt høj alkohol, men ikke er for tanninrig.

Hvad drikker man Brunello til?

Barolo eller Barbaresco er genial til trøfler, mens Brunello di Montalcino passer til krydret lam eller gris.” ”Pas på med rødvin til ost. Tanninen i rødvin clasher med især bløde, fede oste, og helt generelt er hvidvin bedst til ost.

Hvad kendetegner Brunello?

I Brunello di Montalcino produceres Toscanas bedste vine, der ofte kaldes blot Brunello, på trods af, at Brunello faktisk er en druesort. Brunello er sammen med Barolo og Barbaresco de mest prestigefyldte rødvine i Italien. Brunello har den højeste gennemsnitspris af de tre, hvilket vil sige omkring 200 kr.

Hvad er Brunello?

Brunello har oprindeligt sit navn fra det italienske udtryk Bruno, som betyder brun. Tidligere anså man Bruno som en individuel druesort, men i 1879 fastslog en italiensk kommission, at Bruno og Sangiovese er en og samme druesort.