Table of Contents:

  1. Hvordan kommer slimet op fra lungerne?
  2. Hvorfor skal man spytte slim ud?
  3. Hvordan opløses slim i halsen?
  4. Hvornår virker mucolysin?
  5. Hvad gør man ved hoste med slim?

Hvordan kommer slimet op fra lungerne?

Dybe vejrtrækninger Når du trækker vejret dybt ind, åbner du dine luftveje og får derved et bedre luftskifte i lungerne. Dette er med til at løsne slimen. Hvis du kan mærke, at du får løsnet noget slim, kan du nu hoste det op. Synk eller spyt slimen ud.

Hvorfor skal man spytte slim ud?

Spyt slimen ud. Hoste er lungernes rensesystem, så sørg for at ”bære skraldet ud” ved at spytte slimet ud i stedet for at synke. Sov med hovedet højt. Hermed hæves halsens niveau, og slimen holder sig nede i lungerne.

Hvordan opløses slim i halsen?

Der er meget du selv kan gøre, for at fjerne eller reducere slim i halsen, alt efter hvad der ligger til grund for slimet. Ved forkølelse, influenza og halsbetændelse, er slimløsende produkter gode. De løsner slimen og gør det lettere at hoste op. Derudover er varme drikke og rigeligt med væske effektivt.

Hvornår virker mucolysin?

Mucolysin anvendes hvis der opleves sejt slim ved luftvejssygdomme. Mucolysin virker ved at gøre det slim, som sidder i luftvejene, mere tyndtflydende. Derved bliver det lettere at hoste op. Voksne: Sædvanligvis 200 mg 2-3 gange i døgnet.

Hvad gør man ved hoste med slim?

Ved hoste med slim kan du bruge et slimløsende middel samt huske at drikke rigeligt med væske. Måske kender du til hostestillende midler. Disse bør du dog ikke gøre meget brug af, hvis du har hoste med slim.