Table of Contents:

 1. Hvad er Jakob Ejersbo kendt for?
 2. Hvordan skriver Jakob Ejersbo?
 3. Hvornår døde Jakob Ejersbo?
 4. Hvem skrev Nordkraft?
 5. Hvor gammel er Sara Ejersbo?
 6. Hvad hedder første bind i forfatteren Jakob Ejersbos Afrika trilogi?
 7. Hvor gammel er Maria fra Nordkraft?
 8. Hvornår blev Nordkraft skrevet?
 9. Hvad hedder hovedpersonen i Uhuru Peak?
 10. Hvad er budskabet i Nordkraft?
 11. Hvornår udkom romanen Nordkraft?

Hvad er Jakob Ejersbo kendt for?

Jakob Ejersbo (født 6. april 1968 i Rødovre, død 10. juli 2008 i Aalborg) var en dansk forfatter, som skrev brevromanen Fuga og novellesamlingen Superego, men fik sit endelige gennembrud med romanen Nordkraft (2002). Den indbragte ham De gyldne laurbær i 2003.

Hvordan skriver Jakob Ejersbo?

Jakob Ejersbo var kendt for sin umiddelbare og ikke mindst realistiske skrivestil og var desuden eksponent for den nye kritiske realisme, som fandt form op gennem 1990'erne. Han kom til verden i 1968 i forstadsbyen Rødovre, men tilbragte en stor del af sin barndom og ungdom i Tanzania.

Hvornår døde Jakob Ejersbo?

10. juli 2008Jakob Ejersbo / Dødsdato

Hvem skrev Nordkraft?

Jakob EjersboNordkraft / Forfatter En historie om misbrugere og pushere i Aalborg lyder ikke umiddelbart som en bestseller. Alligevel lykkedes det Jakob Ejersbo at besnære læserne med sine nuancerede og realistiske beskrivelser i romanen “Nordkraft”, der indgav ham De Gyldne Laurbær. I sommeren 2008 gik den kun 40-årige forfatter bort.

Hvor gammel er Sara Ejersbo?

1980 Sara Ejersbo Frederiksen (f. 1980) er cand. mag. i Litteraturvidenskab.

Hvad hedder første bind i forfatteren Jakob Ejersbos Afrika trilogi?

'Eksil' er første del af en trilogi om Afrika, som Jakob Ejersbo arbejdede på i flere år og helt frem til sin død i juli 2008. De næste to bind, 'Revolution' og 'Liberty', udkommer senere i 2009. Det var med en vis bæven, jeg åbnede denne roman.

Hvor gammel er Maria fra Nordkraft?

Maria (Signe Egholm Olsen) er 23-årig pusherfrau, kæreste med den bøvede Aalborg-pusher Asger (Thomas Corneliussen), der øver sig som tatovør på en stinkende svinehud i stuen, mens Maria tager til Staden og henter hash for ham. Selvhadende og desperat undrer hun sig over, hvad det er for et liv, hun har rodet sig ud i.

Hvornår blev Nordkraft skrevet?

NORDKRAFT foregår i Aalborg, i første halvdel af halvfemserne, blandt misbrugere og pushere, drømmere og kynikere og fortabte forældre, som alle sammen kun lige akkurat kan holde skindet på næsen, hvis de lader være med at se sig tilbage. NORDKRAFT indbragte forfatteren De Gyldne Laurbær og er oversat til flere sprog.

Hvad hedder hovedpersonen i Uhuru Peak?

Samlingen er udgivet af Gyldendal i 2009. Teksten omhandler Hovedpersonen Panos, hvis mission er at nå Uhuru Peak, som er det højeste punkt i Afrika. Motivet for dette er at tage afsked med den afdøde Samantha.

Hvad er budskabet i Nordkraft?

Junkiehunde er navnet på den første tredjedel i Jakob Ejersbos anmelderroste roman Nordkraft, der i 2002 blev udgivet af Gyldendal. Den arbejder med temaer såsom identitetsproblemer, stoffer, misbrug, ungdom, sociale problemer og det at være på kant med loven.

Hvornår udkom romanen Nordkraft?

RomanenNordkraftudkom i 2002 og blev Jakob Ejersbos store gennembrud. Historien udspiller sig i Aalborgs by- og især narkomiljø og skildrer en række menneskeskæbner, der på hver deres måde lever på kanten af samfundet. Romanen er delt op i tre fortællinger, med tre forskellige synsvinkler.