Table of Contents:
- Hvordan får jeg nok calcium?
- Er der calcium i mandler?
- Hvilke madvarer er der kalk i?
- Hvor meget kalk er der i mandelmælk?
- Hvad er der kalk i?
Hvordan får jeg nok calcium?
Hvad skal jeg spise for at få kalk? Du
får primært kalk fra mejeriprodukter som mælk, yoghurt og ost, men der findes også
calcium i grove grøntsager som kål og broccoli – og i spinat. Brune og hvide bønner, tørret figen, gryn, persille, rejer og små fede fisk, du spiser med ben, fx sild, er også rige på kalk.
Er der calcium i mandler?
Mandler brillerer: 265 mg magnesium og 256 mg
calcium.
Hvilke madvarer er der kalk i?
Fødevarer med højt indhold af
kalk er fx de grove og grønne grønsager, havregryn og groft brød, fuldkornspasta og parboiled ris, tørret frugt og citrusfrugter samt fisk med ben i f. eks. sardiner.
Hvor meget kalk er der i mandelmælk?
Sammenligning af næringsindhold
Indhold pr. 100 | Minimælk | Mandeldrik Ikke beriget |
---|
Calcium (mg) | 124 | 8,8 |
Protein (g) | 3,5 | 0,7 |
Kulhydrat (g) | 4,7 | 5,9 |
Fedt (g) | 0,5 | 2,2 |
7. okt. 2021
Hvad er der kalk i?
Den største del af vores daglige
calcium-optag fås gennem mejeriprodukter som mælk, syrnede mælkeprodukter og ost, men der findes også
calcium i nogle grøntsager som broccoli, grønkål og små, fede fisk, for eksempel sardiner, hvor man spiser selve fiskens skelet.