Table of Contents:

  1. Hvor stor er en husmus?
  2. Hvad er musen et symbol på?
  3. Hvor mange muse arter er der i Danmark?
  4. Hvordan kan man se om det er mus eller rotter?
  5. Hvad er rotten et symbol på?

Hvor stor er en husmus?

Husmusens kropslængde er 6,5-10 cm plus halen på 5-10 cm, og vægten er typisk 10-25 g. Fremavlede mus er dog ofte større og tungere. Pelsen er typisk kort, og farven kan variere fra hvid til grå og lys brun til sort. Bugen er typisk lysere.

Hvad er musen et symbol på?

Mus, forbindes med lidenhed, frygtsomhed, ødelæggelse, underverden, hykleri. I folketradition kan mus være sjæle, der er undsluppet fra dødes munde. I kristendommen symboliserer mus den fortærende gnaver af livets rod og Djævelen.

Hvor mange muse arter er der i Danmark?

Husmusen har store ører, en spids snude og en lang hale og derved en typisk repræsentant for de ægte mus. Der findes herhjemme to underarter af husmus: den mørke husmus (Mus domesticus), der er grå til mørkegrå og den lyse husmus (Mus musculus), der er lidt mindre og mere lysegrå.

Hvordan kan man se om det er mus eller rotter?

Mus er langt mindre end rotter, og de har forholdsvis små fødder, et mindre hoved og store ører, der adskiller dem fra eksempelvis en ung brun rotte. De fleste mus har et ganske lille væskebehov, og de kan derfor klare sig fint i både kornmagasiner, pakhuse og stalde.

Hvad er rotten et symbol på?

Rotte, er i Vesten især forbundet med død, mørke, pest, ondskab og underverden. At kalde en person en “rotte” er et groft skældsord, og “at have rotter på loftet” betyder at være skør; dog er en “gammel rotte” en garvet person.