Table of Contents:

  1. Hvilken type virksomhed er Nike?
  2. Hvem er Adidas målgruppe?
  3. Er Sportmaster markedsleder?
  4. Hvordan markedsfører adidas sig?
  5. Er Sportmaster franchise?

Hvilken type virksomhed er Nike?

er et amerikansk firma, som producerer sportsudstyr og sportsmode. Navnet udtales Nai-ki på engelsk, men udtales ofte som Naik på dansk. Virksomheden er opkaldt efter den græske sejrsgudinde. Den blev stiftet i 1964 med navnet Blue Ribbon Sports af Bill Bowerman og Phil Knight og skiftede navn til Nike Inc.

Hvem er Adidas målgruppe?

Adidas ønsker at dække behovet for sportsartikler hos forbrugerne på konsumentmarkedet. Målgruppen, som Adidas markedsfører sig overfor, er primært unge i alderen ca. 15-25 år. Adidas har altid lagt meget stor vægt på produktudvikling, fordi firmaet mener, at det er vigtigt, at være på forkant med udviklingen.

Er Sportmaster markedsleder?

Sportmaster er med mere end 100 butikker danskernes foretrukne sportsforretning og markedsleder i Danmark. Udover butikkerne har Sportmaster også en internetbutik samt en kundeklub. Sportmaster sælger primært andres varer, som fx Nike, Adidas og Puma, men har også egne handelsmærker.

Hvordan markedsfører adidas sig?

I næsten 10 år har sportsbrandet Adidas leveret en global marketingindsats under sloganet ”Adidas Is All In”. Men nu har man genintroduceret det ”gamle” slogan – ”Impossible is Nothing”, der røg ud i kulden i 2011. – Den tagline gav i sin tid Adidas en flyvehøjde, der lå på linje med ærkerivalerne fra Nike.

Er Sportmaster franchise?

1. Sportmaster, Synoptik, BabySam og lignende forretninger er ofte baseret på franchising. Det betyder at hver enkelt “butik” i udgangspunktet er ejet og drevet af en den enkelte franchisetager, som er en selvstændig virksomhed med eget CVR-nr. Hver enkel butiksejer betaler fuld skat af sit overskud.