Table of Contents:

  1. Hvad står NIC lande for?
  2. Hvor befinder et NIC land sig typisk?
  3. Er Danmark et NIC land?
  4. Hvad betyder LDC Nic og Brics lande?
  5. Hvad står LDC for?
  6. Hvad står LDC lande?
  7. Hvad står forkortelsen Brics for?
  8. Hvad er et uland?

Hvad står NIC lande for?

NIC-landene (Newly Industrialized Countries) er de helt nye i-lande, dvs. lande, som for 30-40 år siden var u-lande, men som har indhentet i-landene, hvad angår vækst. Et NIC-land er derfor et land, der traditionelt blev regnet for et udviklingsland, men som ikke længere viser disse landes typiske kendetegn.

Hvor befinder et NIC land sig typisk?

Lande, som i dag befinder sig i dette stadium (blandt andet Yemen, Afghanistan, Palæstina, Bhutan og Laos) samt store dele af Afrika syd for Sahara (fraset Sydafrika, Zimbabwe, Botswana, Swaziland, Lesotho, Namibia, Kenya og Ghana, der alle er begyndt at flytte sig til tredje trin).

Er Danmark et NIC land?

Oprindelig omfattede NIC-landene Sydkorea, Taiwan, Hongkong og Singapore ("De Fire Små Tigre"), Brasilien og Mexico samt Grækenland, Spanien, Portugal og Jugoslavien. Senere er betegnelsen også blevet brugt om andre lande: Israel, Argentina, Tyrkiet, Malaysia og Thailand.

Hvad betyder LDC Nic og Brics lande?

Verden kan deles op i ilande og ulande. Det er dog en meget grov inddeling, som ikke tager højde for, at der kan være meget forskellige ulande. Derfor bruger man også betegnelserne LCD-, NIC- og BRICS-lande.

Hvad står LDC for?

Fakta om de mindst udviklede lande (LDCsLeast Developed Countries) - Forenede Nationers.

Hvad står LDC lande?

Fakta om de mindst udviklede lande (LDCsLeast Developed Countries)

Hvad står forkortelsen Brics for?

Betegnelsen BRIK – fællesbetegnelsen for Brasilien, Rusland, Indien og Kina, på engelsk BRIC – blev brugt første gang i 2001. Det var en analytiker hos amerikanske Goldman Sachs, en af verdens største og mest indflydelsesrige investeringsbanker, der brugte forkortelsen som en samlebetegnelse for de fire lande.

Hvad er et uland?

Fattige lande kaldes også for u-lande. U-land er en forkortelse for udviklingsland og er kendetegnet ved: Mange fattige mennesker. En hel del børn går ikke i skole.