Table of Contents:

  1. Kan man dele en julerose?
  2. Kan man dele Helleborus?
  3. Hvad bruges bulmeurt til?
  4. Hvordan formeres juleroser?
  5. Kan man flytte juleroser?

Kan man dele en julerose?

Du kan godt dele din julerose. Det er ikke særlig svært, men der kan godt gå 2-3 år, før de nye planter begynder at blomstre. Men derefter er det både en nem og flot plante i haven. Sidst på foråret, når blomstringen er overstået, klipper du alle blomsterstænglerne af.

Kan man dele Helleborus?

Har du eller en bekendt en særlig smuk Helleborus og gerne vil have flere tilsvarende, kan du dele planten i det tidlige forår, skær eller bræk et stykke af plantens yderkant, her er den nye livskraftige vækst. Sørg for at der er mindst et bladanlæg og et godt rodstykke på stiklingen.

Hvad bruges bulmeurt til?

Bulmeurt er særdeles giftig og har desuden evnen at fremkalde hallucinationer. Giften fra Bulmeurt er dødelig giftig og har været brugt til at dræbe folk med. Men har samtidig været benyttet som bedøvende og smertestillende middel. Dens meget kraftige virkning har været kendt i årtusinder.

Hvordan formeres juleroser?

Plantning, formering og deling Man kan fremdyrke juleroser på forskellige måder. Du kan formere ved deling, eller du kan frøformere. Har du allerede en smuk julerose, som du gerne vil dele og formere, kan du gøre dette i det tidlige forår, når de er afblomstrede, og bladene har nået at opsamle en del energi.

Kan man flytte juleroser?

Juleroser vil man normalt flytte til et nyt voksested i foråret, når blomstringen er overstået, og planten har dannet nye store blade, dvs. fra sidst i april til midt i maj.