Table of Contents:

  1. Hvilke eventyrtræk er der i Rødhætte?
  2. Hvad siger Rødhætte?
  3. Er Rødhætte et folkeeventyr?
  4. Hvad spørger Rødhætte ulven om?
  5. Hvad er budskabet og moralen i Rødhætte?
  6. Hvilke temaer er der i Rødhætte?
  7. Er den lille rødhætte et kunsteventyr?

Hvilke eventyrtræk er der i Rødhætte?

Karakteristiske eventyrtræk
  • Gentagelser: Rødhætte spørger tre gange til, hvorfor ”bedstemoren”, der i virkeligheden er den forklædte ulv, har så store kropsdele. ...
  • Begyndelse: Eventyret starter med den faste eventyrformel ”Der var engang…”.
  • Overnaturlige træk: Der er overnaturlige træk i eventyret.

Hvad siger Rødhætte?

Du må helst gå med det samme, før det bliver alt for varmt, men gå nu pænt den lige vej og pas på, du ikke falder og slår flasken itu. Og husk så at sige goddag straks, når nu kommer ind i stuen, og stå ikke først og se dig om." "Jeg skal nok huske det altsammen," sagde Rødhætte og gav sin mor hånden på det.

Er Rødhætte et folkeeventyr?

Fortællingen om pigen med den røde hætte er et europæiske folkeeventyr, som gennem tiden er blevet fortalt i utallige versioner. Den tidligste skriftlige version er fra 1697 og er skrevet af den franske digter Charles Perrault.

Hvad spørger Rødhætte ulven om?

På vejen møder hun en sulten ulv, og da han spørger hende, hvor hun skal, forklarer hun ham, hvor hendes bedstemor bor. Han tager så den korteste vej derhen, mens Rødhætte vælger en omvej. Ulven banker på hos hendes bedstemor, efterligner pigens stemme, finder bedstemoren i sengen og æder hende.

Hvad er budskabet og moralen i Rødhætte?

Morale i eventyr og lille Rødhætte lovede sig selv, at hun aldrig mere ville løbe ind i skoven, når hendes mor havde forbudt hende det. Moralen skal fx lære børn, som hører eventyret, hvordan man træffer de "rigtige" valg, eller hvad de "rigtige" holdninger til livet er.

Hvilke temaer er der i Rødhætte?

Opbygning. Temaet: Ulydighed. Fordi at hun ikke gør hvad sin mor siger og bliver derfor spist af ulven. Budskabet: Man skal gå efter sine mål i stedet for at blive distraheret.

Er den lille rødhætte et kunsteventyr?

Den lille Rødhætte (fransk Le petit chaperon rouge) er et europæisk folkeeventyr med usikker oprindelse.