Table of Contents:

 1. Hvilken type alkohol er der i gløgg?
 2. Hvor varmt skal gløgg være?
 3. Hvilket land kommer gløgg fra?
 4. Hvordan varmer man gløgg?
 5. Hvilken gløgg er bedst?
 6. Hvilken hvidvin er god til gløgg?
 7. Hvornår koger gløgg?
 8. Hvorfor må gløgg ikke koge?
 9. Hvem har danskerne lært at drikke gløgg af?
 10. Hvornår begyndte man at drikke gløgg i Danmark?
 11. Kan gløgg blive for gammelt?
 12. Hvilken gløgg er den bedste?
 13. Hvis gløgg koger?
 14. Hvordan staves gløgg?

Hvilken type alkohol er der i gløgg?

Under inspiration af den franske brulôt begyndte man i det 17. århundrede at servere varm cognac med smeltet sukker i. Senere blev cognac erstattet med vin, og drikken kom efterhånden til at ligne vore dages gløgg mere og mere.

Hvor varmt skal gløgg være?

Varm aldrig gløggen til mere end 65 °C. Bliver gløggen varmere fordamper alkoholen og samtidigt karamelliseres sukkeret, hvilket får gløggen til at smage ekstra sød. Undgå rosiner i din gløgg.

Hvilket land kommer gløgg fra?

Gløgg blev serveret på tyske slotte De tidligste historiske referencer til gløgg stammer fra 1400-tallet. Det fortælles, at man på de tyske slotte langs Rhinen fandt på at opvarme rødvin, tilsætte forskellige krydderier og drikke den som glühwein for at holde varmen i de klamme vintermåneder.

Hvordan varmer man gløgg?

Når du opvarmer gløggen, skal du sørge for ikke at varme den for meget eller endda lade det simre, da de delikate frugtaromaer i så fald vil gå tabt og bitre smagsnuancer vil udvikle sig. Desuden fordamper alkoholen når temperaturen når 78 ° C. Tilsæt ikke for mange krydderier på én gang og kun i små mængder.

Hvilken gløgg er bedst?

Luksus Julegløgg fra Aldi og Luksus Gløgg med rødvin fra Chile fra Rema 1000 begejstrede dommerne ved at have den bedste balance mellem julekrydderier og rødvin. - Det her er en gløgg, jeg ville være glad for at få serveret. Den dufter af nelliker, og det er vist også allehånde, jeg kan dufte.

Hvilken hvidvin er god til gløgg?

- Igen skal man ikke tage en vin med al for høj syre, som en tør riesling eller sauvignon blanc. Jeg synes, man skal bruge de hvide vine fra Rhône, som er baseret på druerne viognier eller marsanne, for de har lidt krydderi og pondus, siger Heine Egelund.

Hvornår koger gløgg?

Gløgg må endelig ikke komme op at koge. Ideelt skal temeperaturen være 70-75 grader. Gløggen kan piftes lidt op med f.

Hvorfor må gløgg ikke koge?

Husk at en gløgg der indeholder alkohol, ikke må koge, for så fordamper alkoholen.

Hvem har danskerne lært at drikke gløgg af?

Man kunne nemt tro, at traditionen med at drikke gløgg til jul er oldgammel. Men det er faktisk en ny tradition, vi har fået fra vores svenske naboer.

Hvornår begyndte man at drikke gløgg i Danmark?

I skrifter fra antikken står om de helbredende krydderier og urter, der blev lagt i opvarmet vin. I Norden var varm vin populær allerede i Middelalderen. I Sverige (og i Danmark) har man drukket varm vin siden det 16. århundrede.

Kan gløgg blive for gammelt?

Alkohol og spiritus kan som sådan ikke blive for gammelt, men en åben flaske kan forårsage, at spiritusen mister noget af sin smag eller der kan dannes bundfald.

Hvilken gløgg er den bedste?

Ud af de syv varianter i denne smagstest af gløgg, er der én gløgg der skiller sig ud og er en tydelig vinder, nemlig Deluxe Rødvinsgløgg med Jamaica-rom fra Lidl. Resten er en middel eller under middel oplevelse rent smagsmæssigt.

Hvis gløgg koger?

Lad være med at varme din gløgg i kobberkedler eller vandkedler. Du bør også undgå at opvarme din gløgg i en almindelig elkedel, som du normalt bruger til at koge vand i. Vandet indeholder nemlig små mængder af kobber, som aflejres i kedlen.

Hvordan staves gløgg?

Om du staver det “gløgg” eller “glögg”, så er det en skøn drik, der hører sig til i den danske jul! Traditionelt set laves den på rødvin eller portvin, men hvid gløgg er faktisk et virkelig lækkert alternativ til den helt traditionelle røde variant.