Table of Contents:

 1. Hvad er definitionen af algoritme?
 2. Hvordan laver man en algoritme?
 3. Hvor findes algoritmer?
 4. Hvad er algoritmer sociale medier?
 5. Hvor stammer algoritme fra?
 6. Hvordan fungerer Instagram algoritme?
 7. Hvordan virker Facebooks algoritmer?
 8. Hvad er forskellen på en algoritme og en abstraktion?
 9. Hvordan sorterer Google søgeresultater?
 10. Hvad er kunstig intelligens egentlig?
 11. Hvordan fungerer sociale medier?
 12. Hvordan virker sociale medier?
 13. Hvem opfandt algoritmen?
 14. Hvad betyder interageret på Instagram?
 15. Hvorfor får jeg ingen likes på Instagram?

Hvad er definitionen af algoritme?

Ordet ”algoritme” bliver associeret med det græske ord ”arithmos”, der oversat til dansk betyder ”tal”. Det kan defineres som en proces, der udføres af en computer, til at løse et problem i et begrænset antal step. Den gør det muligt for en computer at løse en specifik opgave.

Hvordan laver man en algoritme?

Algoritmen tager noget vilkårlig data, følger en proces for behandling af dataen, og omdanner det til et vilkårligt resultat. En algoritme skal være entydig – dvs. at den kun skal kunne forstås og udføres på én måde. Man kan derfor betragte en algoritme som en opskrift til løsningen af et bestemt problem.

Hvor findes algoritmer?

Skal et problem løses af en computer, skrives algoritmen i et programmeringssprog, og som en mellemform til et egentligt program beskrives en algoritme ofte i et rutediagram. I logikken kaldes udførelsen af en sådan beregning for kalkule.

Hvad er algoritmer sociale medier?

Sociale medier er bygget på matematiske systemer, der hedder algoritmer. Algoritmerne hjælper os med at finde indhold, der minder om det, vi tidligere har liket. De følger vores digitale fodspor for at forbedre vores søgninger.

Hvor stammer algoritme fra?

ETYMOLOGI: Ordet algoritme kommer fra det engelske algorithm, som stammer fra latin: algorismus, fra arabisk al-Khwarizmi, der betyder matematiker. Formen med -tm skyldes forbindelsen til det græske arithmos, der betyder tal.

Hvordan fungerer Instagram algoritme?

Instagrams algoritme sørger for, at dit feed bliver tilpasset efter hvor ofte du åbner app'en. Det vil sige, at der er forskel på om du besøger Instagram én gang i timen eller én gang om ugen. Jo hyppigere din frekvens er, jo mere kronologisk vil dit feed fremstå.

Hvordan virker Facebooks algoritmer?

Algoritmen samler data om, hvad brugerne bruger deres tid på, når de er på Facebook – hvad de læser, liker, kommenterer, deler og klikker sig videre på, og hvilke grupper de følger. Algoritmen bruger al den data til at give den enkelte bruger mere af det, han eller hun kunne være interesseret i.

Hvad er forskellen på en algoritme og en abstraktion?

Se også abstraktion. Algoritme betegner en utvetydig beskrivelse af løsning af et problem. Utvetydig betyder, at algoritmen er udformet i et sprog, der entydigt kan forstås af den (eller det), der skal udføre algoritmen. En algoritme fungerer således som en opskrift for, hvordan man i et antal trin kan løse problemet.

Hvordan sorterer Google søgeresultater?

For at give dig de mest nyttige oplysninger ser algoritmerne i Søgning på en lang række faktorer, bl. a. ordene i din forespørgsel, relevansen og anvendeligheden af sider, kildernes troværdighed samt din placering og dine indstillinger. Den vægt, der tildeles til hver faktor, varierer afhængigt af forespørgselstypen.

Hvad er kunstig intelligens egentlig?

Kunstig intelligens (KI) er maskiner, der er i stand til at overveje, lære og tage beslutninger på samme niveau som et menneske. Kunstig intelligens er en direkte oversættelse af det engelske artificial intelligence, og ofte benyttes den engelske forkortelse "AI" i stedet for den danske "KI".

Hvordan fungerer sociale medier?

Sociale medier er medier, der bruges til social interaktion online. Det er onlinetjenester, som brugerne anvender til at dele indhold, profiler, meninger, oplevelser, billeder, artikler, videoer med mere.

Hvordan virker sociale medier?

Sociale medier er medier, hvor brugerne kan skrive sammen online, og hvor de kan dele billeder, videoer og lyd. De sociale medier gør det muligt at skrive med både venner, klassekammerater, familie og folk fra hele verdenen. Det kræver bare en internetforbindelse og en profil på ét af de sociale medier.

Hvem opfandt algoritmen?

Ordet er en forvanskning af Muhammad ibn Mūsā al-Khwārizmīs navn, han var en stor persisk matematiker.

Hvad betyder interageret på Instagram?

Modsat Feed og Stories, så bliver man i Explore-fanen mødt af content fra profiler, man ikke allerede følger – men som man højst sandsynligt vil finde ganske interessant. Og det vil man, fordi Instagram baserer ens personlige Explore-feed på alt dét content, man tidligere har liket, kommenteret eller gemt.

Hvorfor får jeg ingen likes på Instagram?

Kvaliteten på dine billeder er essentiel. Slørede billeder og billeder i meget dårlig kvalitet, får ingen likes. Skyd løs med mobilen eller kameraet, og brug tid på at udvælge de billeder du lægger op på Instagram. Det er ok at bruge filtre, for at give billederne det helt rigtige udtryk, men overdriv det ikke.